Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Protest Gorila sa vracia: Demonštrácia proti Zvolenskej a Malatinskému!

Tomáš Malatinský
Tomáš Malatinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V utorok 24. apríla sa na bratislavskom Námestí SNP chystá Protest proti Pente vo vláde, ktorým chcú demonštranti vyjadriť nevôľu s novou ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou a šéfom rezortu hospodárstva Tomášom Malatinským.

 "Obidvaja menovaní v minulosti pracovali pre spoločnosti v portfóliu Penta Investment, čím vzniká dôvodné podozrenie že tieto nominácie sú účelové," uviedol Peter Pčolinský z občianskeho hnutia Protest Gorila.

Doplnil, že tieto nominácie sú výsmechom občanom a voličom strany Smer-SD, keďže predseda strany Robert Fico dlhodobo deklaruje svoj negatívny postoj k finančným skupinám a odmietal potvrdiť alebo vyvrátiť svoju prítomnosť v konšpiračnom byte v súvislosti s medializovaným spisom Gorila.

"Tieto nominácie sú však na druhej strane potvrdením druhej tváre Roberta Fica, ktorý s úsmevom na tvári dosadil do rezortov, kde má Penta podnikateľské záujmy, ľudí s prepojením na túto finančnú skupinu," vyhlásil Pčolinský.

Občianske hnutie Protest Gorila preto podporí budúcotýždňovú protestnú akciu, ktorú organizuje Vízia 21 - Spontánne zoskupenie ľudí, zaujímajúcich sa o veci verejné. Hlavnou požiadavkou protestu je odstúpenie alebo odvolanie Zvolenskej a Malatinského a vymenovanie nových ministrov.

"Do budúcnosti požadujeme, aby do štátnych úradov boli vymenúvané len osoby s čistým štítom, bez akéhokoľvek napojenia na finančné skupiny," uviedli organizátori.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu