Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smer má vládu zostavenú na 60 percent: V pondelok bude kompletná

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Strana Smer-SD má vládu zostavenú na 60 percent. V pondelok by mala byť kompletná, predseda sociálnych demokratov Robert Fico s návrhom pôjde pred stranícke predsedníctvo, ktoré o ňom rozhodne.

Pri nomináciách musí byť podľa Fica strana dôsledná, každé prípadné zlyhanie nominanta mieni budúci premiér riešiť razantne. "Ak by niekto zlyhal a dva týždne by sme o tom diskutovali, to by už verejnosť nezhltla," vysvetlil dnes Fico.

Zároveň opätovne potvrdil, že Miroslav Lajčák bude minister zahraničných vecí, Robert Kaliňák bude šéfovať rezortu vnútra, Marek Maďarič ministerstvu kultúry. Odborníkov chce Fico na rezorty hospodárstva, pôdohospodárstva a uvažuje aj o Zuzane Zvolenskej, ktorej by chcel zveriť ministerstvo zdravotníctva.

Pripúšťa, že rezort obrany môže viesť civilista. "Vnášanie civilného prvku do rezortu obrany má veľký význam. Myslím si, že aj u nás prevládne tento názor a za ministra bude navrhnutý človek, ktorý nebol vojak," povedal.

Fico zdôraznil, že chce vládu, ktorá vnesie na Slovensko pokoj a profesionálny výkon. Pripomenul, že keďže jeho kabinet bude tvoriť len jedna strana, verejnosť nebude musieť sledovať neustále hádky na koaličných radách. "Hádať sa budem môcť akurát sám so sebou," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu