Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tóth prekračuje všetky hranice: Slová o kvokajúcej hydine na adresu matky nebohého Remiáša

Peter Tóth, Anna Remiášová a Ľuba Lesná Zobraziť galériu (4)
Peter Tóth, Anna Remiášová a Ľuba Lesná (Zdroj: TASR - Jakub Kotian, Michal Svítok, Martin Baumann)

BRATISLAVA - Známy exsis-kár a bývalý novinár Peter Tóth, ktorý vystupuje aj ako svedok v kauze zmenky obvineného podnikateľa Mariana Kočnera (s ktorým bol dlhoročný kamarát), sa najnovšie rozhodol vyjadriť sa ku kauze vraždy bývalého policajta Róberta Remiáša, ktorý tragicky zahynul vo svojom aute. To v roku 1996 explodovalo na bratislavskej križovatke smerom na Karlovu Ves. Remiáš mal pôsobiť ako spojka medzi Oskarom Fegyveresom a Michalom Kováčom mladším.

Tóth uštedril kritiku cez svoj známy portál Ďateľ, pomocou ktorého už dlhšie dáva stanoviská k veciam spoločenského charakteru. V týchto dňoch sa však rozhodol zaútočiť na dlhoročnú novinárku Ľubu Lesnú a na samotnú matku tragicky zosnulého Róberta Remiáša Annu Remiášovú. "Ľuba Lesná, hovorkyňa a morálna spolupáchateľka vrahov Ľudmily Cervanovej, a Anna Remiášová opakovane šíria lož, že som zodpovedný za smrť Róberta Remiáša," začína kritiku v statuse Tóth.

Pamätník na mieste nehody Remiáša
Zobraziť galériu (4)
Pamätník na mieste nehody Remiáša  (Zdroj: Vlado Anjel)

Oprel sa do Lesnej aj do matky Remiáša

Tóth si na kritiku našiel konkrétne dôvody. "Lesná to robí z pomsty, pretože som ju v dvojdielnej knihe Kauza Cervanová usvedčil zo lži a ospravedlňovania brutálneho znásilnenia a vraždy mladého dievčaťa. V Remiášovej prípade ide – napriek pokročilému veku – o dôsledok mentálnej nezrelosti a z nej vyplývajúcej neschopnosti dôstojne spracovať osobnú tragédiu," pokračuje v statuse bývalý SIS-kár.

Spisovateľka a novinárka Ľuba Lesná
Zobraziť galériu (4)
Spisovateľka a novinárka Ľuba Lesná  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Osudový rozhovor

Podľa Tótha ho mali obviniť z podielu viny na smrti Remiáša ešte v časoch, keď Oskar Fegyveres (kľúčový svedok v kauze únosu Michala Kováča mladšieho, syna bývalého prezidenta pozn. red) spolu s Tóthom poskytoval rozhovor jednej z českých televízií. "V televíznom rozhovore s Oskarom Fegyveresom, ktorý som pred vyše 20 rokmi urobil pre Českú televíziu, sa objavilo Remiášovo motorové vozidlo aj s evidenčným číslom. Na zábere z neho dokonca vystupoval Fegyveres, hlavná postava relácie. Z toho dámy vyvodzujú, že mojou vinou sa SIS dozvedela o stykoch Remiáša s Fegyveresom a v dôsledku toho prišiel prvý z nich o život. Po prvé, nebol som ani kameramanom, ani režisérom relácie; bol som redaktor," tvrdí Tóth, ktorý zároveň prízvukuje, že na producenta tlačili, aby zábery s autom zmazal, čo im síce podľa Tóthových slov prisľúbiť mal, no napokon sa tak nestalo.

Matka zavraždeného Róberta Remiáša Anna Remiášová
Zobraziť galériu (4)
Matka zavraždeného Róberta Remiáša Anna Remiášová  (Zdroj: SITA / Marko Erd)

"Vyvodzovať za takýchto okolností zodpovednosť za jeho smrť voči komukoľvek je zmesou zloby, hlúposti a neschopnosti reflektovať realitu," myslí si bývalý novinár. "Slová Ľuby Lesnej a Anny Remiášovej majú rovnakú intelektuálnu hodnotu ako kvokanie hydiny," uzavrel Tóth.

Viac o téme: Peter TóthAnna RemiášováĽuba Lesná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu