Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Števčík podpísal územné rozhodnutie na Euroveu 2 bez môjho vedomia, tvrdí Aufrichtová

Zuzana Aufrichtová
Zuzana Aufrichtová (Zdroj: FB / Zuzana Aufrichtová)

BRATISLAVA - Exstarosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík podpísal územné rozhodnutie o umiestnení stavby Eurovea 2 bez vedomia novej starostky Zuzany Aufrichtovej. Informoval o tom hovorca Starého Mesta Matej Števove s tým, že rozhodnutie zverejnili na úradnej tabuli a internetovej stránke mestskej časti Bratislava - Staré Mesto v stredu 5. decembra, čiže deň po ustanovujúcom zasadnutí novozvoleného miestneho zastupiteľstva.

„Považujem za nekorektné, že o tak zásadnom rozhodnutí ma neinformoval odchádzajúci starosta Radoslav Števčík, ani vedúca oddelenia územného rozhodovania a stavebného poriadku Mária Kullmanová. Ide o rozhodnutie zásadného charakteru pre ďalší rozvoj Bratislavy, pripravovaná výstavba je široko diskutovaná a je vnímaná aj kontroverzne. Keď mi Števčík 14. novembra po voľbách odovzdával kyticu a gratuloval ku zvoleniu za starostku, rozprávali sme sa aj o chúlostivých veciach na úrade, ani len nespomenul svoj zámer podpísať toto územné rozhodnutie. Nepriznal sa k nemu ani vtedy, keď mi 4. decembra funkciu a úrad odovzdával, hoci to bolo týždeň po tom, ako rozhodnutie podpísal. Nič o podpísanom územnom rozhodnutí mi na našom prvom stretnutí nepovedala ani vedúca stavebného úradu pani Kullmanová, hoci som zdôraznila, že v tomto prípade pôjde o jedno z najdôležitejších rozhodovaní úradu. O podpísaní rozhodnutia som sa dozvedela až po jeho zverejní,“ uviedla starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

V prípade, že bude niektorým z účastníkov konania podané voči územnému rozhodnutiu odvolanie, stavebný úrad pred predložením rozhodnutia odvolaciemu orgánu dôkladne preverí, či bolo územné rozhodnutie vydané v súlade so zákonom a či bol pri rozhodovaní o ňom rešpektovaný verejný záujem. Druhá etapa projektu Eurovea bude zahŕňať predĺženie nákupnej zóny smerom k Mostu Apollo. Tá bude mať tri podlažia a poskytne 24-tisíc štvorcových metrov nákupnej plochy. Dominantou a najvyššou budovou bude mrakodrap s výškou 168 metrov s 46 poschodiami. S ukončením tejto výstavby sa ráta s rokom 2020.

Viac o téme: Radoslav ŠtevčíkZuzana AufrichtováEurovea 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu