Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obvinili Jakuba (26), ktorý spustil kauzu Čistý deň: Žiadny sex na rozlúčku, bolo to zneužívanie Natálie!

Riaditeľ zariadenia Čistý deň Peter Tománek Zobraziť galériu (3)
Riaditeľ zariadenia Čistý deň Peter Tománek (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA/GALANTA - Zariadenie Čistý deň pred pár dňami definitívne stratilo akreditáciu. V prípade sa navyše blíži ďalší súdny proces. V kauze, ktorá vypukla pre dvomi rokmi, je 26-ročný Jakub obvinený zo zločinu sexuálneho zneužívania mladistvej Natálie.

Informáciu o tom, že Čistý deň definitívne stratil akreditáciu, priniesla Markíza. Okrem toho v súčasnosti obvinili Jakuba (26) zo sexuálneho zneužívania mladistvej Natálie. V kauze, ktorá vypukla pred dvomi rokmi, figuroval Jakub, ktorý bol klientom zariadenia predstavený ako ergoterapeut. Dievča, ktoré o zneužívaní prehovorilo, malo v tom čase iba 14 rokov. 

Čistý deň definitívne stratil akreditáciu

Resocializačné centrum v Galante pred pár dňami definitívne stratilo akreditáciu. Po prvých podozreniach v súvislosti s Čistým dňom minister práce Ján Richter akreditáciu centru nechal. K odobratiu došlo až vo februári tohto roka, keď padlo v kauze padlo prvé obvinenie. Aktuálne je tento proces už definitívne ukončený. 

Vpravo minister práce, sociálnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA - Viktor Zamborský)

„Minister práce, sociálnych vecí a rodiny v druhom stupni zamietol rozklady účastníkov konania a potvrdil predmetné rozhodnutie ministerstva. Rozhodnutie ministra nadobudlo právoplatnosť a vykonateľnosť 31. augusta 2018,“ uviedla pre televíziu hovorkyňa rezortu práce Veronika Husárová. Centrum už nemôže prijímať žiadnych klientov, a to ani na základe uzatvorenej dohody či súdneho rozhodnutia. V resocializačnom centre v súčasnosti nie sú žiadne deti. Policajný tím však vyšetrovanie stále neukončil.

Podľa hovorkyne trnavských policajtov Martiny Kredatusovej pracovná skupina naďalej vykonáva vyšetrovanie v súvislosti s Čistým dňom pre podozrenie z týrania blízkej a zverenej osoby. Kauza prepukla pred vyše dvomi rokmi, keď o sexe s Jakubom prehovorila vtedy 14-ročná Natália. Zo sexu s ním mala mať nejaké výhody. Mladý muž sa údajne bránil, že išlo o sex na rozlúčku a bol dobrovoľný. Po prevalení kauzy však 26-ročného Bratislavčana obvinili a prokurátor ho ženie pred súd. Ukázalo sa, že Jakub v zariadení pracoval oficiálne ako pomocný kuchár. Hrozí mu trest vo výške od 7 do 12 rokov. 

Viac o téme: KauzaAkreditáciaJán RichterČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu