Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čudné praktiky v Trnave: Hľadaný Brtva vypovedal na súde, nikto ho nezadržal

Dávid Brtva
Dávid Brtva (Zdroj: TASR – Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Na právoplatne odsúdeného Dávida Brtvu v kauzách BMG a Horizont súd len pred niekoľkými dňami vydal európsky zatykač. Aj napriek tomu, že po ňom pátrajú, Brtva prišiel vypovedať na trnavský súd. Tu ho však nikto nezadržal a neposlal za mreže. Médiám poskytol rozhovor a odišiel domov. Vo večerných Správach na to upozornila RTVS.

Brtva je právoplatne odsúdený na deväť rokov v kauzách tunelovania nebankových spoločností BMG a Horizont. V minulosti si odsedel väčšinu trestu a žiada, aby mu zvyšok odpustili. V marci po vynesení verdiktu preto doručil Špecializovanému trestnému súdu žiadosť o odklad nástupu. Ten však zamietol koncom mája návrh odsúdeného na odklad výkonu trestu a ešte v ten istý deň vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu. 

Brtva sa mal podľa niektorých informácií zdržiavať v Česku, preto súd 6. júna na neho vydal európsky zatykač. Deň po tom Brtva prišiel na Okresný súd v Trnave, kde žiadal o podmienečné prepustenie na slobodu. Po pojednávaní však podľa RTVS odišiel ako slobodný človek. Nikto z prítomných si totiž v registroch nepreveril, že pred súdom stojí odsúdený, po ktorom bolo v tom čase vyhlásené celoštátne a jeden deň aj európske pátranie. Brtva po pojednávaní na trnavskom súde poskytol médiam aj rozhovor.

Viac o téme: Dávid Brtva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu