Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší škandál vlády: Kšefty s pozemkami ako za Mečiara, treba odvolať ministra, tvrdí Most!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ľubomír Jahnátek by mal odstúpiť! Hlavu ministra pôdohospodárstva si pýta Zsolt Simon po tom, čo sa prevalila ďalšia kauza druhej Ficovej vlády. Slovenský pozemkový fond pochybne kšeftoval s pozemkami podobne ako Vladimír Mečiar v kauze Veľký Slavkov. Vtedy Robert Fico konal, teraz ho Simon vyzýva taktiež vyvodiť politickú zodpovednosť.

„V súvislosti s kauzou Veľký Slavkov bol Robert Fico schopný konať, vyvodil politickú zodpovednosť  a vyzval ministra HZDS Miroslava Jureňu na odstúpenie. V rezorte súčasného ministra Ľubomíra Jahnátka boli zverejnené kauzy, ktoré sú porovnateľné s prípadom Veľký Slavkov. Preto by predseda vlády mal rovnako vyvodiť politickú zodpovednosť,“ vyhlásil podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon.  

Podľa jeho slov nedávna zámena lesných pozemkov v rekreačných oblastiach Liptovská Mara a Oravská priehrada za smiešne ceny, či najnovšie podľa informácie Denníka N aj vydávanie reštitučných pozemkov zo Slovenského pozemkového fondu cez inštitút postúpenia reštitučných nárokov v blízkosti Bratislavy (Ivanka pri Dunaji) sú kauzy, ktoré nemožno za žiadnych okolností prehliadať. „Za tieto kauzy, rovnako ako v kauze Veľký Slavkov, by Robert Fico mal vyvodiť politickú zodpovednosť. V opačnom prípade preberá politickú zodpovednosť za rozkrádanie on sám,“ upozorňuje Zsolt Simon.

Ako poslanec parlamentu za Most-Híd pripomína, mechanizmus vydávania reštitučných pozemkov  prostredníctvom zmluvy o postúpení zaviedla prvá Ficova vláda zákonom 139/2010. „Ak teda Robert Fico tvrdí, že za Váhostav môže zlý zákon o reštrukturalizácií z roku 2005, tak on môže zato, že prípad Veľký Slavkov sa opakuje na základe zákona prijatého za prvej Ficovej vlády. Opakovane preto vyzývam Roberta Fica, aby vyvodil politickú zodpovednosť voči ministrovi pôdohospodárstva a Ľubomírovi Jahnátkovi a odvolal ho,“ dodal exminister pôdohospodárstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu