Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mikloš: Bubeníkovú poznám dlhé roky, nemám dôvod jej nedôverovať

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA – Šéfka Fondu národného majetku (FNM) Anna Bubeníková má dôveru podpredsedu koaličnej strany SDKÚ-DS a ministra financií Ivana Mikloša a rovnako aj ministerky spravodlivosti a tiež podpredsedníčky strany Lucie Žitňanskej.

"Pani Bubeníkovú poznám dlhé roky a nemám dôvod jej nedôverovať, dôverujem jej," skonštatoval Mikloš. O odvolaní šéfky FNM bude totiž v stredu (11.1.) rokovať na svojom prvom tohtoročnom zasadnutí vláda. Na jej odvolaní trvá celá SaS a predloženie návrhu ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS) už odobril aj prezident SR Ivan Gašparovič.

"Myslím, že je na mieste, keď sa bude vláda touto témou zaoberať, aby pozvala pani Bubeníkovú, a tá mala možnosť vyjadriť sa," zhodnotila Žitňanská. Zatiaľ nemá podľa vlastných slov dôvod nedôverovať jej a vidieť veci inak, ako strana SDKÚ-DS.

Miškov svoje výhrady voči Bubeníkovej vyslovil už minulý týždeň. Dôvodom sú informácie, ktoré sa objavili na internete krátko pred Vianocami. Údajne spisy Slovenskej informačnej služby (SIS) pod názvom Gorila naznačovali korupčné správanie šéfky výkonného výboru FNM, ktorá mala byť v úzkom spojení s podnikateľom Penty. Pravosť tvrdení o Bubeníkovej však doteraz nikto oficiálne nepotvrdil.

"Aj keď sú obvinenia zatiaľ nepotvrdené oficiálnym vyšetrovaním, sú tak závažné, že ich nemožno politicky prehliadať. Jednou z hlavných priorít tejto vlády bol nekompromisný boj proti korupcii a preto verím, že takéto závažné podozrenia nezostanú bez povšimnutia," vysvetlil svoj postup ešte minulý týždeň Miškov.

Na odvolaní šéfky FNM trvá celá SaS. Bubeníková je nominantkou SDKÚ-DS, strana sa už cez víkend vyjadrila, že jej ministri budú na rokovaní kabinetu hlasovať proti odvolaniu. Ostatné vládne strany, KDH a Most-Híd, sa zatiaľ jednoznačne nevyjadrili. Kresťanskí demokrati dnes avizovali, že rozhodnú o svojom postupe až po tom, ako sa s Bubeníkovou stretnú ešte pred stredajším rokovaním vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu