Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Malackí Rómovia dostali 8 tisíc eur: Výkaly na zemi, satelit na streche!

Satelit na dome v Malackách
Satelit na dome v Malackách

MALACKY – Susedský problém v Malackách sa nepodarilo štátu ani mestu vyriešiť ani rok od začiatku medializácie. Oskar Dobrovodský stále obviňuje svojich susedov zo šikanovania. S blížiacou sa zimou atmosféra hustne. Problém nevyriešila ani dotácia pre Rómov vo výške 8 tisíc eur. Jediné, čo sa zmenilo, je satelit na budove, ktorá sa len ťažko dá nazvať domom. Dobrovodský chce žalovať štát.

Po tom, čo Rómom zbúrali nelegálnu stavbu, tlačia sa v jednom dome 38. Napriek tomu, že mali dostať peniaze na chemickú toaletu, tá stále chýba. Výkaly tak ohrozujú nielen ich samotných, ale už aj ich susedov. Jednému domu dokonca hrozí zničenie, keďže ho podmýva močovka.

Dobrovodský, ktorý začal medializáciu tohto prípadu, tvrdí, že miesto toho aby sa situácia zlepšila, je to stále horšie. Dokonca už zvažuje žalobu na mesto aj štát. Pre nečinnosť, ako tvrdí. „Viacerí sú v exekúcii, chodia si pýtať jednorazové príspevky od mesta, ale na priority peniaze majú,“ povedal nám Dobrovodský. Narážal tým na nový satelit, ktorý sa objavil na streche tzv. letnej kuchynky, ktorú obýva momentálne jedna z rodín, ktorá má 11 členov.

Pritom jej rozloha je len 3 x 3 metre. „Musia asi spať po stojačky,“  uviedol Dobrovodský. Podľa neho dostali pred dvoma týždňami 8 tisíc eur a doteraz sa nič neudialo. Od jedného z Rómov však dostal ponuku, aby im predal svoj dom za 15 tisíc eur. „Gádžo, lepšiu ponuku nedostaneš,“ znela lukratívna ponuka. Dobrovodský odmietol.

Malacky

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu