Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia vypátrala dvoch tínedžerov, ktorí prepadli 93-ročnú ženu v jej dome

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook Polícia SR)

SLÁDKOVIČOVO - Galantskí kriminalisti vypátrali dvojicu páchateľov, ktorí prepadli 93-ročnú ženu v Sládkovičove. Mladíci vo veku 18 a 14 rokov v uplynulom týždni vnikli do jej domu, keď predtým hlavným ističom vypli elektrinu.

Cez okno vošli do spálne, kde sa vystrašená žena snažila zabarikádovať za dverami vedúcimi do kuchyne. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. K starenke sa dostali tak, že rozbili sklo na dverách.

"Tu fyzicky slabú a vystrašenú ženu sotili na zem, z ruky jej stiahli prsteň a ukradli retiazku. Podľa odborného vyjadrenia jej spôsobili škodu 330 eur. Poškodená žena bola v takom šoku, že až ráno povedala susedom, čo sa jej stalo. Našťastie ju páchatelia nezranili," uviedla hovorkyňa.

Galantskí kriminalisti lupičov zo Sládkovičova vypátrali a vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Staršieho na základe príkazu súdu už eskortovali policajti do výkonu väzby. Mladistvý je stíhaný na slobode. "Za lúpež na chránenej osobe je možné v zmysle zákona uložiť trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Mladistvým hrozí polovičná sadzba," dodala.

Viac o téme: KrádežDvojicaPolícia Tínedžeri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu