Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Súd vytýčil termín s Jurajom K.: Za útok na poľovníka mu hrozí vysoký trest

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava III (OS) sa bude zaoberať koncom februára prípadom Juraja K., ktorý v auguste v Miloslave so zbraňou napadol a spôsobil ublíženie na zdraví členovi poľovníckej stráže.

"Obžaloba bola podaná a v predmetnej trestnej veci je vytýčený termín hlavného pojednávania na 20. februára," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak. Mužovi, ktorý bol už v minulosti súdne trestaný a bol v podmienke, hrozí v prípade dokázania viny na súde aktuálne trest odňatia od sedem do 12 rokov. Okresnej prokuratúre Bratislava III bol vyšetrovací spis spolu s návrhom na podanie obžaloby doručený koncom novembra minulého roku. V decembri o tom informoval hovorca a prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Oliver Janíček.

"Vyšetrovací spis mi bol doručený zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Senec s návrhom na podanie obžaloby. Zároveň bola vo veci (pred skončením vyšetrovania a na základe výsledkov znaleckého dokazovania) zmenená právna kvalifikácia skutku, a to v neprospech obvineného. Pretože zranenia, ktoré poškodený utrpel, naplnili znaky ťažkej ujmy na zdraví," objasnil na začiatku decembra dozorový prokurátor Okresnej prokuratúry III Branislav Babej. Ako dodal prokurátor, obvinený, ktorý v priebehu konania odmietal vypovedať, sa na konci vyšetrovania priznal k spáchaniu skutku.

Polícia muža najskôr obvinila z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Obvinený 41-ročný muž z okresu Senec bol už v minulosti súdne trestaný, za čo mal uložený podmienečný trest odňatia slobody. Pôvodne mu hrozil trest odňatia slobody vo výške tri až osem rokov.

K útoku došlo 15. augusta vo večerných hodinách v poľovníckom revíri v katastrálnom území obce Miloslavov v okrese Senec. Podľa augustových policajných informácií tam poľovník spozoroval muža so zbraňou. Poľovník sa mužovi preukázal služobným preukazom a odznakom člena poľovníckej stráže a vyzval ho, aby zbraň odovzdal. Juraj K. však výzvu ignoroval a poľovníka mal so zbraňou fyzicky napadnúť. Pri fyzickom útokom utrpel napadnutý poľovník zlomeninu pravej a ľavej ruky a zranenia v oblasti hlavy.

Viac o téme: PoľovačkaPoľovníkPojednávanieTrestSúd Juraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu