Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V centre mesta neútočil jeden na jedného! Zo zabitia Srba Nikolu (†22) čelia obvineniu jeho krajania

Dvaja Srbi čelia obvineniu zo zabitia. Zobraziť galériu (2)
Dvaja Srbi čelia obvineniu zo zabitia. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Život len 22-ročného Srba Nikolu vyhasol po bitke v centre Bratislavy. Útok na mladíka sa odohral uplynulú nedeľu krátko po piatej hodine ráno v blízkosti hlavného vchodu do budovy Hlavnej pošty. Polícia v stredu informovala, že dvaja krajania obete už čelia obvineniu zo zabitia.

Podozrivých zadržali v spolupráci s Národnou ústredňou Interpol a políciu Maďarskej republiky. "Na základe vykonaných procesných úkonov boli obvinení zo zločinu zabitia spáchaného formou spolupáchateľstva. Muži boli obvinení zatiaľ v neprítomnosti. V súčasnosti sa vykonávajú úkony na vydanie obvinených z Maďarska na Slovensko," upresnila slovenská polícia na sociálnej sieti.

Smrť Nikolu (†22) v centre Bratislavy prináša mrazivé spomienky: FOTO Polícia hľadá trojicu mužov

Ako ďalej uviedli, na obvinené osoby bol vydaný európsky zatýkací rozkaz Okresným súdom Bratislava I. V prípade preukázania viny pred súdom si muži môžu odsedieť 7 až 10 rokov za mrežami. "Tretí z podozrivých mužov, občan Macedónska, bol zadržaný na území SR. Na objasnení tohto prípadu policajti naďalej intenzívne pracujú a vykonávajú potrebné procesné úkony," uzavrela nateraz polícia.

Brutálna smrť Nikolu oživila spomienky na útok na Filipínca Henryho Acordu, ktorý zahynul ako 36-ročný. Juraj Hossu, ktorého napokon odsúdili na deväť rokov väzenia, mu uštedril smrteľné rany len pár minút chôdze od miesta, kde po predchádzajúcom konflikte napadli Srba.

Na Obchodnej vyčíňal aj agresor Martin.
Zobraziť galériu (2)
Na Obchodnej vyčíňal aj agresor Martin.  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Oblasť je neslávne známa aj inými incidentmi. Zdá sa, že nepomáha ani zriadenie budovy mestskej polície na Obchodnej ulici či posilnenie peších hliadok.

Viac o téme: SmrťObvinenie útok Námestie SNP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu