Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šiestich zranených už prepustili z nemocníc, potvrdila Kalavská: Jeden je v kritickom stave

Fakultná nemocnica v Nitre Zobraziť galériu (4)
Fakultná nemocnica v Nitre (Zdroj: SITA)

NITRA – Z Fakultnej nemocnice v Nitre ešte večer 12. novembra prepustili jedného účastníka tragickej nehody autobusu a nákladného auta. Dnes pôjde domov aj šesťročný chlapec, ktorého stav si nateraz nevyžaduje hospitalizáciu. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

„V stredu večer sme jedného pacienta po operačnom zákroku oka prepustili domov. Chlapček, ktorý bol hospitalizovaný spolu so svojou babičkou, bude dnes po kontrolných vyšetreniach tiež prepustený domov. Stará mama zostáva aj naďalej v našej nemocnici, no jej stav, ako aj stav ostatných dvoch pacientov je stabilizovaný,“ uviedla Timková.

Slovensko sa ponorí do štátneho smútku: Pri nehode zahynuli aj štyri deti, traja ľudia stále bojujú o život

V stredu popoludní bolo z nehody pri Nitre do viacerých nemocníc prevezených dvadsať zranených. V novozámockej nemocnici bojuje stále o život jeden pacient. „Pacient bol prijatý s veľmi vážnymi mnohopočetnými poraneniami na kliniku anesteziológie a intenzívnej medicíny, kde podstúpil operáciu. Momentálne je v umelom spánku v ohrození života,“ uviedol dnes dopoludnia hovorca novozámockej nemocnice Ján Baček.

Šiestich zranených už prepustili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Šiestich zranených už prepustili z nemocníc, potvrdila Kalavská

Šiestich zranených po stredajšej nehode autobusu pri Nitre prepustili z nemocníc, 14 je stále v zdravotníckych zariadeniach. Po mimoriadnom rokovaní vlády to dnes uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Andrea Kalavská
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Vo veľmi vážnom stave je jeden pacient, ktorý má menej ako 18 rokov. Väčšina zo zranených má len drobné odreniny, cudzie telesá napríklad v oku či zlomeniny. Pri zrážke autobusu s nákladným autom pri Nitrianskych Hrnčiarovciach v okrese Nitra zomrelo 12 ľudí. Najmladšia obeť mala podľa Kalavskej 15 rokov a najstaršia 70.

Kalavská sa poďakovala všetkým, ktorí pomáhali, od záchranárov, lekárov, zdravotné sestry, hasičov až po policajtov. „Všetci robili s obrovskou úctou, profesionalitou a nasadením. Vďaka ich prácu sa podarilo aspoň trochu zmierniť následky tak strašnej dopravnej nehody," uviedla šéfka. Všetkým pozostalým vyjadrila úprimnú sústrasť.

Šiestich zranených už prepustili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Odťahová služba SOSTEAM)

Podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej bude cesta medzi Nitrou a Zlatými Moravcami uzavretá ešte aj dnes, pravdepodobne do večerných hodín. Tvrdí, že o príčinách nehody je ešte skoro hovoriť. Podľa nej je niekoľko variantov. Treba si počkať na výsledky expertízneho skúmania.

Viac o téme: NehodaChlapecPrepustenieFakultná nemocnica v Nitre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu