Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šok v Humennom: Manželia sa tešili na rozprávkové dedičstvo z USA, prišlo kruté vytriezvenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ – Polícia na východe vyšetruje bizarný prípad podvodu, s ktorým sa stretol asi každý z nás. Manželský pár prišiel o celoživotné úspory po tom, ako uveril e-mailu, v ktorom sa písalo, že zdelil rozprávkové bohatstvo.

Trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu začala polícia voči osobe, ktorá od manželského páru z Humenného vylákala 60.000 eur na poplatky za sprostredkovanie dedičstva vo výške 7,5 milióna USD. K prevodu majetku však nedošlo. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"V dobe od začiatku roka 2018 do októbra 2019, páchateľ prostredníctvom internetovej komunikácie kontaktoval pani Helenu s tým, že je právny zástupca po poručiteľke, ktorá tragicky zahynula pri autonehode a v banke v africkom Togu zanechala 7,5 milióna USD. Páchateľ ďalej pani informoval, že tieto finančné prostriedky môžu byť na základe testamentu nebohej ženy prevedené na účet oslovenej Humenčanky," uviedla Ligdayová.

Páchateľ poškodenú žiadal o zaplatenie poplatkov za tieto doklady. Išlo o celkovú sumu 60.000 eur. "Poškodená, bohužiaľ, tieto sumy zaplatila cez Western Union do Afriky, dedičstva a ani vrátenia peňazí sa však nedočkala," dodala Ligdayová.

Aby páchateľ potvrdil svoje tvrdenia, posielal poškodenej rôzne certifikáty, pričom žiadal o zaplatenie poplatkov za ne. Poškodená aj napriek tomu, že všetky poplatky uhradila, s dedičstvom nedisponuje.

Aj tento prípad je dôkazom, že na internete je potrebné byť obozretný a neposielať peniaze osobám, ktoré nepoznáte.

Viac o téme: PeniazeDedičstvoPolícia Humenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu