Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hasiči bojujú vyše 15 hodín: Požiar na skládke v Trnave lokalizovali, hasia posledné ohniská

Takmer 30 hasičov zasahuje pri požiari skládky v Trnave
Takmer 30 hasičov zasahuje pri požiari skládky v Trnave (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

TRNAVA – Požiar skládky komunálneho odpadu na okraji Trnavy sa trom desiatkam hasičov podarilo lokalizovať okolo druhej hodiny v noci. Po pätnástich hodinách od jeho vypuknutia ešte dohášajú posledné menšie ohniská.

Informoval o tom priamo na mieste veliteľ zásahu Lukáš Sudin z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. „Máme tam štyri cisterny a osem príslušníkov, okrem toho nám prevádzkovateľ skládky, spoločnosť FCC Trnava, zabezpečuje navážanie zeminy a stavebnej sutiny na skládku, pomáha nám aj svojimi mechanizmami,“ povedal Sudin, ktorý velenie prevzal ráno. K príčinám požiaru sa nikto zo spoločnosti FCC Trnava nechcel vyjadriť. Hasiči sa v noci sťažovali na nepriaznivý vietor, ktorý pomáhal šíreniu požiaru. Na druhej strane vďaka smeru vetra nešiel dym zo skládky priamo do mesta.

Požiar na skládke komunálneho odpadu na Zavarskej ceste v Trnave sa rozhorel v nedeľu okolo 18:00. Na mieste v noci zasahovali hasiči - profesionáli z Trnavy a Piešťan a dobrovoľní hasiči z obcí Jaslovské Bohunice, Bučany, Zavar, Križovany nad Dudváhom, Bohdanovce nad Trnavou a DHZ Pole z Trnavy. Skládka komunálnych odpadov v Trnave patrí mestu, jej prevádzkovateľom je spoločnosť FCC Trnava.

Viac o téme: PožiarSkládkaTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu