Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hororový prípad z Rimavskej Soboty: Máriu (†29) chladnokrvne zneškodnili príbuzné! Mohla prežiť, keby...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BANSKÁ BYSTRICA - Sinda (25) a Oľga (30). To sú mená žien, ktoré pripravili o život 29-ročnú Máriu, mamičku dvoch detí a navyše ich príbuznú. Švagriné ju zbili tak, že na následky rozsiahlych zranení po prevoze do nemocnice zomrela. Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre ne potvrdil nepodmienečný trest deväť rokov väzenia za zabitie.

Prečítajte si aj: Zdenka (†37) hrala anjela, napokon sa ním aj stala: Dojemné slová blízkych a varovanie polície

Tragický útok sa odohral na Silvestra minulého roka pri chatrčiach za Košickou cestou v Rimavskej Sobote, kde Sinda i Oľga bývali spolu s napadnutou Máriou a jej dvomi maloletými deťmi. V ten deň sa Mária vybrala do mesta s tým, že dovezie na kočíku dosky na kúrenie. Keď sa vrátila bez dreva, jej sestra Sinda a švagriná Oľga ju napadli.

Všetkému mala predchádzať výmena názorov. (ilustračná foto)
Zobraziť galériu (3)
Všetkému mala predchádzať výmena názorov. (ilustračná foto)  (Zdroj: Getty Images)

Najprv jej vyčítali, že bola dlho preč a nič nedoviezla. Mária sa vraj terčom útoku stala aj preto, že sa podľa nich nestarala o deti, nechcela im prať veci a museli to robiť Sinda a Oľga. Ženy svoju obeť udierali a kopali do celého tela vrátane intímnych partií.

Desivé týranie

Nakoniec ju vyviedli pred príbytok a priviazali k stĺpu pred vchodom do chatrče, kde ju nechali dve hodiny. Keď Sinda i Oľga išli von fajčiť, znovu Máriu bili a kopali. Mala to byť údajne „príučka“, aby sa lepšie o deti starala.

Prečítajte si aj: Desivá nehoda na koľajniciach: Deti prišli o rodičov (†25,30), v nemocnici zomrela Margita (†30)

Keď však násilníčky videli, že s Máriou to nevyzerá dobre, zobrali ju dnu a dávali jej paralen, ibalgin, čaj a kávu. Zdravotnú pomoc privolali až Oľgini rodičia, keď ich prišli navštíviť 3. januára 2019. Prevoz do nemocnice však Márii nepomohol, pretože sa zistili rozsiahle poranenia a omrzliny, ktorým 5. januára podľahla.

Hororový prípad z Rimavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Mohla prežiť keby...

Podľa znalcov mohla Mária „príučku“ od sestry Sindy a švagrinej Oľgy prežiť, ak by bola dostala lekársku pomoc hneď po bitke. Proti rozhodnutiu prvostupňového súdu sa obe obžalované odvolali s tým, že Máriu síce zbili, ale zabiť ju nechceli. Obžalované najprv tvrdili, že Máriu zbili dvaja cudzí chlapi, keď bola po drevo. K „príučke“ sa priznali až neskôr.

Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu. Sindu a Oľgu hneď po smrti Márie vzali do väzby, čo sa im do trestu započítava. Otcom maloletých detí je Oľgin brat Maroš, ale ten bol v čase tragického incidentu vo väzení.

Viac o téme: ZabitiePríbuznáSúd Švagriné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu