Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovák sa pri základnej škole prepadol pod zem: FOTO Zranený zostal uväznený v šachte

Snina Zobraziť galériu (5)
Snina (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk,)

SNINA – Predstavte si, že kráčate po chodníku pre základnou školou a prepadnete sa do kanalizačnej šachty. Štyridsaťdvaročný muž to, žiaľ, zažil. A ako by toho nebolo málo, v šachte sa zasekol a utŕžil viacero zranení

Mužovi sa nešťastie prihodilo vo večerných hodinách. „42-ročný Sninčan pred hlavným vstupom do areálu školy stúpil na uvoľnený kanalizačný poklop, ktorý nebol nijako označený,“ opísala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Podľa Východoslovenskej vodárenskej išlo o poklop armatúrnej šachty vybudovanej na verejnom vodovode. „Uvedený poklop bol prehnutý, na to upozorňovala značka, ktorú zrejme zámerne niekto odstránil,“ povedala hovorkyňa mesta Snina Eva Mihaliková.

Snina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk,)

Po tom, čo sa Sninčan prepadol do šachty, utrpel niekoľko zranení. „Muž sa v šachte zasekol. Utrpel viacero zranení,“ uviedla Ligdayová s tým, že polícia skutok kvalifikovala ako trestný čin ublíženia na zdraví.

Snina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk,)

Východoslovenská vodárenská spoločnosť vo svojom stanovisku k incidentu poukázala na súvislosť s výstavbou plavárne. Hovorí, že v lokalite je zvýšený pohyb ťažkých mechanizmov. „Pred realizáciou tejto stavby bol poklop riadne osadený v ráme šachty a k nemu aj privarený, aby nemohlo dôjsť k jeho uvoľneniu. Pravdepodobne prejazdom ťažkého mechanizmu po poklope šachty došlo k jeho poškodeniu a k uvoľneniu zvarov,“ vyhlásila spoločnosť.

Snina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk,)

Realizátor stavby však v reakcii na udalosť podotkol, že si nie sú vedomí, že poklop poškodili ich vozidlá. A zároveň poukázal na skutočnosť, že úsekom denne prejde aj dvadsať osobných áut, lebo vodiči si tadiaľ skracujú cestu.

Snina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk,)

„Uvedená situácia nás naozaj mrzí a vedenie mesta vyjadruje úprimné poľutovanie nad touto udalosťou,“ dodala hovorkyňa mesta Snina. Východoslovenská vodárenská doplnila, že po upozornení zo strany polície poklop osadili do rámu šachty a opätovne privarili. O prípade informovala televízia JOJ.

Viac o téme: SninaÚrazKanalizačná šachtaPoklop
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu