Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Topmanažéra vodární mali odpočúvať: Praktiky ako v ŠTB, padlo trestné oznámenie

Bratislavská vodárenská spoločnosť
Bratislavská vodárenská spoločnosť (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

BRATISLAVA – Generálneho riaditeľa firmy Infra Services, dcérskej spoločnosti Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, Róberta Stankeho mal niekto nelegálne odpočúvať. Odpočúvacie zariadenie si mal nájsť priamo v kancelárii. Potvrdili to dva od seba nezávislé zdroje. Riaditeľ uviedol, že vo veci podal trestné oznámenie. O prípade vie aj BVS, hlavné mesto i predseda predstavenstva Infra Services.

Stanke potvrdil, že podal trestné oznámenie. Podotkol však, že z dôvodu vyšetrovania nemôže poskytnúť ďalšie podrobnosti. "Neodpustím si však podotknúť, že som znechutený z nátlaku na spôsob ŠTB," skonštatoval Stanke. Predseda predstavenstva Infra Services Zsolt Lukáč taktiež dosvedčil podanie trestného oznámenia. "Využijeme všetky legálne možnosti, aby kompetentní danú vec vyšetrili," podotkol.

Prečítajte si aj: Odhalili vozový park manažérov štátnych firiem: Šéf BVS má v garáži luxus za 125-tisíc

Mesto Bratislava, ktoré je majoritným akcionárom BVS, uviedlo, že disponuje iba informáciou, že v stredu (25. 9.) bolo do vodární doručené oznámenie od Infra Services. "V ňom sa uvádza, že Infra Services podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre porušenie dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy," spresnil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Riešenie danej veci je podľa jeho slov plne v kompetencii orgánov činných v trestnom konaní. "Odsudzujeme takéto metódy zatiaľ neznámeho páchateľa. Je to absolútne neprípustné," poznamenal Bubla.

Majoritným akcionárom Infra Services je BVS a minoritným Grafobal Group development, za ktorou stojí podnikateľ Ivan Kmotrík. Predtým to bola spoločnosť Hedin. GGD prisľúbila, že hneď, ako to bude možné, poskytne odpovede. TASR oslovila v tejto veci aj políciu.

Infra Services vznikla v roku 2007 ako dcérska spoločnosť BVS. Vykonáva činnosti, ktoré sa týkajú projektovania, realizácie a údržby vodovodných a kanalizačných sietí. Inštaluje vodomery, armatúry, vodné šachty či kanalizačné siete. Je developerom vodovodnej a kanalizačnej infraštruktúry. Jej kľúčovým partnerom je BVS, ktorá dodáva pitnú vodu viac než 700.000 domácnostiam v hlavnom meste a ďalším mestám a obciam na západnom Slovensku.

Viac o téme: OdpočúvanieBratislavská vodárenská spoločnosťRóbert Stanke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu