Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Mariana Kočnera previezli do Bratislavy: Mimoriadne opatrenia, nasadili aj vrtuľník

Na snímke Mariana K. predvádzajú na nitriansku pobočku Národnej kriminálnej agentúry Zobraziť galériu (2)
Na snímke Mariana K. predvádzajú na nitriansku pobočku Národnej kriminálnej agentúry (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

BRATISLAVA - Mariana Kočnera v nedeľu večer previezli z Leopoldova do bratislavského Justičného paláca. Práve na tomto mieste v pondelok pokračuje pojednávanie v kauze falšovania miliónových zmeniek TV Markíza. V prípade je obžalovaný už spomínaný Kočner a tiež bývalý šéf televízie Pavol Rusko.

Kočnera do hlavného mesta doviezli vo vozidle Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktoré sprevádzalo niekoľko áut s kukláčmi aj vrtuľník. Informoval o tom Denník N. Eskorta dorazila do Bratislavy okolo 21. hodiny večer.

Hlavné pojednávanie bude v pondelok pokračovať v Ústave na výkon väzby v Bratislave po tom, čo to odporučil Zbor väzenskej a justičnej stráže. Pôvodne sa pojednávalo priamo v sídle Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, avšak ZVJS pociťoval bezpečnostné riziko spojené s prevozom Mariana Kočnera. Práve to bol dôvod mimoriadnych bezpečnostných opatrení.

Na zajtrajšie pojednávanie by sa mal okrem iných dostaviť aj bývalý novinár a niekdajší riaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Ten mal pre Kočnera sledovať novinárov, vrátane zavraždeného Jána Kuciaka. 

Viac o téme: PrevozBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu