Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Pokus o vraždu v Košiciach, potom čelná zrážka: Prípady sú prepojené, mrazivý scenár

V Košiciach vyčíňal šialenec. Zobraziť galériu (5)
V Košiciach vyčíňal šialenec. (Zdroj: KR PZ KE )

KOŠICE - Pokojnú sobotu narušil v Košiciach mrazivý incident. Policajtom najprv na tiesňovú linku nahlásili napadnutie nožom, ktoré sa našťastie nestalo osudným pre 18-ročného mladíka. Po pol hodine jedna z hliadok smerovala k vážnej dopravnej nehode. Ukázalo sa, že ju mal spôsobiť ten istý muž, ktorý sa podpísal pod krvavé napadnutie.

Bola noc, keď v jednom z bytov v košickej mestskej časti Juh vzal 21-ročný muž do ruky nôž. Podľa polície bol jeho cieľ jasný - mal v pláne usmrtiť 18-ročného mladíka. Košičanovi spôsobil bolestivé zranenia, niekoľko bodných rán v hornej polovici tela. Našťastie sa mu nestali osudnými. Podľa predbežnej lekárskej správy sa bude liečiť štyri až šesť týždňov.

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Keď na miesto dorazila polícia, páchateľ tam už nebol. Dal sa na útek. Košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová priblížila, že asi po pol hodine zástupcovia zákona dostali hlásenie o vážnej dopravnej nehode v smere z Košíc na Jahodnú. Vtedy ešte nikto nemohol tušiť, aký scenár bude nasledovať.

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Dupol na plyn

Pri pohľade na tachometer bolo jasné, že vodič vozidla Opel Meriva šiel veľmi rýchlo. Ako priblížila hovorkyňa, pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, prešiel s autom do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom zn. VW Passat. Ten šoféroval 45-ročný muž, okrem neho však v aute sedel aj 12-ročný chlapec.

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Vodiči utrpeli vážne zranenia. Chlapec mal šťastie, jeho poranenia si vyžiadali jednorazové ošetrenie. "Vodič vozidla zn. VW Passat bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, vodičovi vozidla zn. Opel Meriva bol na zistenie prítomnosti alkoholu, prípadne iných návykových látok, odobratý biologický materiál. Predbežná škoda bola vyčíslená na 13.000 eur," uviedla Ivanová.

Presná príčina nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov, budú podľa hovorkyne predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví, za ktorý je v zmysle Trestného zákona stanovená trestná sadzba jeden až 5 rokov.

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Tu však príbeh nekončí. Ukázalo sa, že vodič, ktorý by mal byť podľa doterajšieho vyšetrovania vinníkom nehody, je zároveň podozrivým z incidentu, ku ktorému došlo v jednom z košických bytov. "Vzhľadom na závažnosť skutku vec prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý 21-ročného muža z Košíc obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," vysvetlila Ivanová. 

Keďže obvinený utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia, je momentálne nielen v opatere lekárov, ale aj pod dohľadom polície. V prípade dokázania viny mu totiž hrozí 15 až 20 rokov za mrežami.

Viac o téme: ŠialenecPolícia VyčíňanieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu