Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zvrat v kauze Technopol: Kočner vo väzbe dostáva jednu ranu za druhou, spájajú ho aj s vraždou Takáča

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: glob.sk)

BRATISLAVA - Valí sa to naňho z každej strany! Okrem obvinenia v kauze zmenky či v prípade vraždy Jána Kuciaka má podnikateľ na konte aj inú kauzu. Prokurátor aktuálne stopol peniaze pre Kočnerovu skupinu v kauze Technopol. Tú otvoril ešte zavraždený novinár Ján Kuciak.

Budovu Technopolu vlastnila v minulosti firma Technopol Servis, ktorej akcie mala ukradnúť z firemného trezoru Denisa Páveková a posunúť ich ľuďom okolo Mariana Kočnera. Tí nakoniec pomocou zložitého podvodu Technopol získali. Inkasovali tak peniaze z prenájmu luxusných priestorov. 

Ďalšie obvinenie Kočnera: Mal spôsobiť škodu viac ako tri milióny eur

Podľa denníka SME prokurátor Maroš Žilinka teraz rozhodol, že budovu bude spravovať ním určený správca, aby nevznikla ďalšia škoda. Nájom predstavoval okolo 100-tisíc eur, ale mohlo to byť aj viac. Peniaze išli firme Pávekovej.

Pávekovú a Kočnera spája aj to, že Kočner od nej kúpil dom, no naďalej v ňom býva Páveková. Polícia v dome robila aj raziu v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka, z ktorej objednávky je obvinený práve Kočner. Pávekovú dokonca zastupuje advokát Marek Para, ktorý je rovnako obhajcom aj Kočnera. 

Vražda Takáča

Kočnera, okrem iného, spájajú aj s mafiánskou popravou Jána Takáča. TV Joj nakrútila rozhovory s dvoma podnikateľmi, ktorí tvrdia, že za jeho vraždu môže práve Kočner.

V júli 2003 pri vystupovaní z auta za bieleho dňa na bratislavských Kramároch rozstrieľali mafiánskeho bosa Jána Takáča. Dlhé roky bol prípad na mŕtvom bode. Až v marci 2017 obvinili konkurenčných Piťovcov

„J. O., M. Š., M. O. a L. Z. Vyšetrovanie pokračuje, preverujeme všetky nám dostupné informácie,“ povedal pre televíziu hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Podnikateľ Adi Gyurík z Bratislavy je presvedčený o tom, že Jána Takáča mohol dať zavraždiť Kočner. Podľa neho mal motív. Podnikateľ sa podľa televízie v tom čase dostal do sporu s Kočnerom. Ten jemu aj jeho spoločníkovi údajne pomohol vyhrať spor so štátnou poisťovňou, pričom mimosúdnou dohodou získali desiatky miliónov korún.

Zvrat v kauze Technopol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

"Kočner si neoprávnene nárokoval na časť z vysúdených peňazí. Vyhrážal sa nám a vydieral nás, tak sme mu ich dali. Ján Takáč, s ktorým som sa poznal, sa o tom dozvedel a chcel vedieť okolnosti,“ hovorí Gyurík. Slová Gyuríka potvrdil aj jeho vtedajší spoločník Pavol Jánošík.

To je muž, ktorému sa Kočner vyhrážal, že zariadi, aby ho z domu vytiahli kukláči. O možnom motíve Kočnera zavraždiť Jána Takáča len nedávno vypovedal aj bývalý novinár a SIS-kár Peter Tóth. Vyšetrovateľom Kuciakovej vraždy povedal, že mal motív zavraždiť Takáča za to, že si od Kočnera pýtal podiely z kauzy Technopol.

Zvrat v kauze Technopol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Dušan Hein)

"Technopol to nemohol byť. To už bola dávno zabudnutá kauza, veľký odstup času. Skôr sa oveľa pravdepodobnejšia javí verzia s vysúdenými peniazmi z toho nášho sporu. Takáč o tých miliónoch vedel,“ povedal Gyurík. 

Viac o téme: VraždaTechnopolJán Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu