Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Leteckí záchranári v pohotovosti: Pomáhali zranenému cyklistovi aj pri dopravnej nehode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ATE stredisko Nitra AIR)

ŽILINA - Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v sobotu (29.6.) na Malinô Brdo na pomoc 16-ročnému cyklistovi, ktorý bol po páde z bicykla krátko v bezvedomí. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

"Na mieste sa nachádzali horskí záchranári, ktorí zranenému poskytli primárne ošetrenie. Spoločne ho na nosidlách previezli k vrtuľníku, ktorý pristál na najbližšom vhodnom mieste a pacienta preložili na palubu. S poranením hlavy a podozrením na poranenie krčnej chrbtice ho následne letecky transportovali do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku," uviedla Hopjaková.

Doplnila, že krátko potom bola posádka opäť vyslaná do terénu k zrážke dvoch osobných áut, ktoré sa čelne zrazili pri obci Belá v okrese Žilina. "Záchranársky vrtuľník pristál priamo na ceste, ktorú vopred zabezpečili príslušníci polície. Leteckí záchranári si do starostlivosti prevzali 19-ročné dievča, ktoré po náraze utrpelo poranenie hrudníka, brucha s podozrením aj na vnútorné poranenie orgánov. Lekár jej poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu ju s vážnymi poraneniami letecky transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine. Ostatní zranení účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov," dodala hovorkyňa leteckých záchranárov.

Viac o téme: NehodaCyklistaLeteckí záchranáriVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu