Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Peklo v Banskobystrickom kraji: FOTO Muž (30) týral svoju mamu, útoky sa stupňovali

Zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby polícia obvinila 30-ročného muža. Zobraziť galériu (2)
Zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby polícia obvinila 30-ročného muža. (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – O ľuďoch, na ktorých páchajú psychické, prípadne fyzické násilie ich deti, sa hovorí málo. Tieto prípady ostávajú skryté za zavretými dverami. Ide ale o tému, ktorá si zaslúži pozornosť. Prinajmenšom v záujme tých, ktorí sa stávajú bezmocnou obeťou.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby 30-ročného muža. Obvinený viac než rok týral svoju matku. Opakovane ju fyzicky napádal a hádzal do nej rôzne predmety. Intenzita útokov sa stupňovala až tak, že k nim dochádzalo približne každé dva týždne.

Matke spôsoboval okrem zranení aj psychické a fyzické utrpenie. Obvinený muž bol za zločin, ktorého sa dopustil, sudcom okresného súdu umiestnený do väzby. Za týranie matky takýmto závažným spôsobom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

Zo zločinu týrania blízkej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Podľa polície je riešenie takýchto prípadov veľmi ťažké, lebo obeť svojho trýzniteľa kryje, trpí výčitkami, že by mu mohla nejako uškodiť, alebo má jednoducho strach, že ak sa akokoľvek vzoprie, bude sa násilie stupňovať. V každom prípade ale platí, že obete alebo ktokoľvek, kto má podozrenie na domáce násilie aj tohto typu, má možnosť obrátiť sa na políciu.


Čítajte aj: Patrik ťukol daciu v Zemplínskej Teplici a stal sa z neho rekordér: Stačilo fúknuť


Starí, často chorí či inak handicapovaní ľudia sú veľmi ľahkou obeťou. Veľakrát sú fyzicky viac či menej bezmocní, niekedy už ani nevychádzajú z bytu a sú závislí na svojich potomkoch. Občas ale bývajú týrané aj osoby v produktívnom veku, ktoré navonok normálne "fungujú", ale vo vlastnom domove zažívajú peklo.

Viac o téme: Banská BystricaMatkaTýranieSyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu