Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Z vraždy Tomáša (†16) v Žiline polícia obvinila jeho kamarátku!

Smrť Tomáša šokovala celú Žilinu. Zobraziť galériu (6)
Smrť Tomáša šokovala celú Žilinu. (Zdroj: Facebook/T.T., topky)

ŽILINA - Potvrdené! V byte, kde vyhasol život len 16-ročného Tomáša, nemala byť tretia osoba. Verzia o tom, že mladíka dobodal elektrikár, sa napokon nepotvrdila. Naopak, polícia na sociálnej sieti informovala, že z krvavého zločinu obvinili jeho kamarátku Juditu.

Polícia uviedla, že vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 16-ročnú mladistvú z obzvlášť závažného zločinu vraždy. "Obvinená bola pri udalosti zranená. Vyšetrovateľ spracuje na obvinenú mladistvú podnet na návrh na jej vzatie do väzby," priblížili zástupcovia zákona.

Tragédia sa odohrala za týmito dverami.
Zobraziť galériu (6)
Tragédia sa odohrala za týmito dverami.  (Zdroj: topky)

Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj motív konania, sú predmetom intenzívneho vyšetrovania. Polícia sa vyjadrila, že z uvedeného dôvodu nebude k prípadu poskytovať už žiadne informácie až do jeho skončenia.

Obyvatelia bytovky spočiatku netušili, čo sa stalo. Polícia uzavrela okolie.
Zobraziť galériu (6)
Obyvatelia bytovky spočiatku netušili, čo sa stalo. Polícia uzavrela okolie.  (Zdroj: Facebook:Polícia SR - Žilinský kraj)

Záhadný elektrikár

Prípad od začiatku vyvolával množstvo otáznikov. Prvá verzia totiž hovorila o tom, že smrť mladého muža má mať na svedomí elektrikár, ktorý sa do bytovky dostal pod zámienkou, že ide odpisovať hodiny. Svedkovia mali dokonca vidieť, ako údajný páchateľ odchádza, odetý v montérkach a červenej mikine. Objavili sa aj informácie o tom, že útočník chcel mladé dievča znásilniť a Tomáš hrdinsky zakročil, čo ho stálo život.

Dvojica mala plánovať výlet do Londýna.
Zobraziť galériu (6)
Dvojica mala plánovať výlet do Londýna.  (Zdroj: Instagram)

V okolí však zavládol strach, keďže záhadný odpočtár neskončil v rukách polície. "Bojíme sa otvoriť dvere aj príbuznému. Nech vraha chytia a budeme žiť bezpečnejšie," tvrdili Žilinčania. Čudné bolo, že zástupcovia zákona mali neskôr ľudí upokojovať, že im nič nehrozí a nemajú sa koho báť. Po nebezpečnom útočníkovi nevyhlásili ani mimoriadne pátranie, nezverejnili jeho identikit. Nenašiel sa ani obyvateľ, ktorý mal elektrikára pustiť do budovy.

Boli v tom drogy? 

Neskôr sa objavili informácie z policajného prostredia, že dievčina si svoje zranenia spôsobila sama. Mala si podrezať žily. Svoju úlohu údajne mohli zohrať aj drogy, čo však polícia zatiaľ oficiálne nepotvrdila. Známy nie je ani motív otrasného činu. Všetko preukáže až policajné vyšetrovanie.

MIMORIADNE Z vraždy Tomáša
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Ku krvavému incidentu došlo 16. mája na sídlisku Za Plavárňou v Žiline. Tomáš mal zomrieť na následky 21 bodných rán. Tragédia zasiahla všetkých, čo chlapca poznali. Na gymnáziu na Varšavskej ulici na Vlčincoch veje čierna zástava. Spolužiaci sú z krvavej drámy zhrození. "Tomáška sme mali veľmi radi," vyjadrili sa krátko po nešťastí. Skutočnú bolesť však cíti najmä jeho rodina. "Milujem ťa, braček môj," napísala na sociálnu sieť jeho sestra.

Viac o téme: ChlapecSmrťVraždaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu