Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Mimoriadny úlovok polície: V Rajke zadržali člena sýkorovcov, unikal takmer rok

Polícia zadržala v Rajke hľadaného sýkorovca. Zobraziť galériu (2)
Polícia zadržala v Rajke hľadaného sýkorovca. (Zdroj: Reprofoto: Facebook/Polícia SR)

RAJKA - Po členovi mafiánskej skupiny sýkorovci Istvánovi Lahóovi pátrala polícia už od vlaňajšieho septembra. Na sociálnej sieti v utorok informovali, že boli úspešní. Hľadaný sa ukrýval v maďarskej obci Rajka neďaleko slovenských hraníc. V súčasnosti čaká na vydanie na Slovensko vo vydávajúcej väzbe v Maďarsku.

Polícia zadržala v Rajke hľadaného sýkorovca

Maďarský podnikateľ si v neslávne známom gangu vyslúžil prezývky Išty či Veľký Ištván. Odsúdili ho za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 12 rokov a zaradili na výkon trestu odňatia slobody do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. 

Hrozba! Prvý z odsúdených bossov podsvetia sa môže dostať na slobodu: Po siedmich rokoch

"Operatívnou činnosťou policajtov oddelenia cieľového pátrania úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru boli zistené informácie týkajúce sa možného pohybu Istvána Lahóa na území Maďarska," priblížila polícia v príspevku.

Lahó polícii unikal mesiace.
Zobraziť galériu (2)
Lahó polícii unikal mesiace.  (Zdroj: patranie.sk)

Dodali, že na základe získaných poznatkov v spolupráci s policajtmi cieľového pátrania Maďarska, prostredníctvom medzinárodnej siete ENFAST, vykonali policajti zásahovej patroly polície Maďarska akciu, ktorá viedla bezprostredne k zadržaniu hľadaného v už spomínanej maďarskej obci Rajka. V putách skončil 11. mája 2019.

Krádež kamiónov

Podľa hnoline.sk Lahó kedysi figuroval ako konateľ vo firmách, ktoré v tom istom období patrili do rúk podnikateľom prepojeným s niekdajšími bezpečnostnými zložkami štátu, dokonca na vrcholovú politiku. Odsúdený mal byť podľa webu za krádež kamiónov na objednávku firmy Valder. Súdny znalec škodu vyčíslil na necelý milión eur. Sprostredkovateľom obchodu pre sýkorky mal byť vtedy Jozef Mišenka - topoľčiansky podnikateľ, ktorého po prepustení z väzby do troch týždňov podsvetie verejne popravilo.

Viac o téme: ZadržanieRajkaSýkorovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu