Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dvoch expredstaviteľov Slovenských elektrární obvinili pre miliónové podvody: Jeden je na slobode

(Zdroj: Repro foto FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ špecializovaného tímu národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie voči dvom občanom Talianska, konkrétne P. R. a N. C. za spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Jedného z dvoch Talianov, ktorých polícia obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a ktorí boli v čase skutku predstaviteľmi spoločnosti Slovenské elektrárne, prepustili na slobodu. 

"Zadržaný P. R. bol prepustený na slobodu, pretože dôvody na väzbu sa nepreukázali. Stíhaný bude na slobode. Obvinenému N. C. bude zase doručené uznesenie o vznesení obvinenia formou právnej pomoci," uviedla v utorok na otázku hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Finančná polícia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržala v pondelok (15. 4.) po prílete z Milána na bratislavskom letisku občana Talianska, ktorého obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.informácie.

Vyšetrovateľ Špecializovaného tímu národnej jednotky finančnej polície NAKA vzniesol obvinenie voči dvom občanom Talianskej republiky P. R. a N. C. - v čase spáchania skutku čelným predstaviteľom spoločnosti Slovenské elektrárne - za spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Konaním obvinených súvisiacim s hospodárením s majetkom Slovenských elektrární vznikla podľa polície škoda viac ako 22 miliónov eur.

Súčasne došlo v Bratislave k zadržaniu jedného z obvinených, s ktorým bude polícia vykonávať procesné úkony a skúmať naplnenie dôvodov väzby. Špecializovaný tím vykonáva všetky potrebné úkony na preverenie podozrení týkajúcich sa dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne Mochovce. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie momentálne nie je možné poskytnúť žiadne bližšie 

Viac o téme: TalianiNAKASlovenské elektrárne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu