Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kočnera spájajú s ďalšou vraždou: Mafiánskou popravou šéfa podsvetia v Bratislave

Marian Kočner Zobraziť galériu (5)
Marian Kočner (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA - Kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera spájajú s ďalšou vraždou. Tentokrát ide o smrť Jána Takáča (†37), ktorého zavraždili v júli 2003 za bieleho dňa na bratislavských Kramároch, keď nastupoval do svojho mercedesu. Podľa exsiskára Petra Tótha mal mať Kočner s niekdajším bosom podsvetia spory ešte z čias kauzy Technopol.

Kočnera obvinili v prípade vraždy Jána Kuciaka: Usvedčujúca sms-ka vplyvnému podnikateľovi

Peter Tóth vypovedal pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry k okolnostiam vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej minulý týždeň. TV Markíza zistila, že na tomto výsluchu spomenul aj starú mafiánsku vraždu, ku ktorej sa priznal nielen nájomný vrah zločineckej skupiny piťovcov Ľuboš Zelman, ale aj sám šéf gangu Juraj Ondrejčák.

Peter Tóth
Zobraziť galériu (5)
Peter Tóth  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Strelec zasiahol Takáča do hlavy a hrude minimálne 10-timi ranami a údajne vystriedal niekoľko zbraní, keďže samopal sa zasekol. Na mieste s ním boli aj ďalší, ktorí mali mať aj granát. Motívom vraždy mali byť osobné spory Takáča a Ondrejčáka.

Ľuboš Zelman
Zobraziť galériu (5)
Ľuboš Zelman  (Zdroj: Foto: polícia)

Exsiskár Tóth mal však teraz do zápisnice uviesť, že likvidácia Takáča nebola len Ondrejčákovou iniciatívou, ale podľa jeho informácií mal v nej mať prsty aj Marian Kočner. Vraj sa to dozvedel pomerne nedávno. Kočner mal údajne s Takáčom spor, ktorý sa týkal podielov v prípade kauzy Technopol z 90. rokov.

Juraj Ondrejčák alias Piťo
Zobraziť galériu (5)
Juraj Ondrejčák alias Piťo  (Zdroj: Foto: topky.sk)

"Ján Takáč si údajne na podiely nárokoval, no Marian Kočner mu ich vraj nechcel dať. Zavraždený šéf podsvetia mal dokonca podľa Tótha na podnikateľa vystreliť a zasiahnuť ho. Na vražde Jána Takáča sa mal podľa výpovede Petra Tótha Marian Kočner podieľať tak, že vražednému komandu dodal zbrane cez iného mafiána," uviedla TV Markíza.

Kočnera spájajú s ďalšou
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

V stredu na NAKA vypovedal Juraj Ondrejčák, či ho konfrontovali aj so svedectvom Petra Tótha, zatiaľ jasné nie je. Úrad špeciálnej prokuratúry k týmto informáciám stanovisko zatiaľ neposkytol.

Viac o téme: VraždaPeter TóthTechnopolJán Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu