Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smrť kosila v hlavnom meste: Neznámy muž kráčal po koľajisku, rušňovodič bol bezradný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V stredu dopoludnia zrazil v Bratislave vlak zatiaľ neznámeho muža. Zraneniam na mieste podľahol. K nehode došlo medzi stanicami Bratislava Nové Mesto a Bratislava Ústredná nákladná stanica. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Podľa doterajších informácií od polície rušňovodič počas vedenia vlaku smerom do železničnej stanice Bratislava Ústredná nákladná stanica, v blízkosti železničného priecestia na ulici Na piesku, spozoroval kráčať osobu po prvej traťovej koľaji. "Rušňovodič okamžite použil zvukové výstražné znamenie aj rýchločinné brzdenie, napriek tomu zrážke s touto osobou už nedokázal zabrániť," ozrejmila Slamková.

Karina (†15) si chcela urobiť selfie pred prichádzajúcim vlakom: Jej telo roztrhal na kúsky

Doplnila, že muž pri zrážke utrpel devastačné zranenia nezlučiteľné so životom. Rušňovodiča polícia podrobila dychovej skúške, ktorá vylúčila požitie alkoholu. Ďalšie okolnosti prípadu sú podľa jej slov v súčasnosti predmetom vyšetrovania. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala.

Viac o téme: TragédiaVlakŽeleznica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu