Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Obrovský žiaľ v obci Drahňov: Auto zrazilo päťročného chlapčeka, bezmocný bol aj lekár

V okrese Michalovce vyhasol život päťročného chlapčeka. Zobraziť galériu (4)
V okrese Michalovce vyhasol život päťročného chlapčeka. (Zdroj: Reprofoto/Facebook - V.L.)

DRAHŇOV - Čierny pondelok pre obec Drahňov. Okolo 15. hodiny popoludní tu vyhasol život len päťročného chlapčeka. Na priechode pre chodcov ho zachytil vodič z okresu Michalovce. Zranenia boli natoľko vážne, že dieťaťu nedokázali pomôcť už ani privolaní záchranári.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, podľa doterajších zistení chlapec prechádzal na detskom odrážadle po riadne vyznačenom priechode pre chodov, kde ho zachytil vodič (47) z okresu Michalovce, smerujúci s osobným motorovým vozidlom značky Ford Mondeo k mestu Veľké Kapušany. 

Pri tragickej nehode v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ KE )

"Pri zrážke chlapec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodičovi bola na zistenie prítomnosti alkoholu odobratá krv," uviedla hovorkyňa. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Privolaný bol aj znalec z odboru cestná doprava. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," znelo vo vyjadrení polície.

Na sociálnej sieti sa objavilo video zachytávajúce chvíle po tragédii. Nad telom dieťaťa trúchlili rodičia, zranenia však boli fatálne a pomôcť už nemohol ani privolaný lekár.
Zobraziť galériu (4)
Na sociálnej sieti sa objavilo video zachytávajúce chvíle po tragédii. Nad telom dieťaťa trúchlili rodičia, zranenia však boli fatálne a pomôcť už nemohol ani privolaný lekár.  (Zdroj: Reprofoto/Facebook - V.L.)

Deti nevedia posúdiť nebezpečenstvo

Ako upozornila Ivanová, častými účastníkmi cestnej premávky sú aj deti, ako cyklisti, spolujazdci či chodci. Dopravné nehody neobchádzajú ani ich. "Títo najmenší a najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky sú však nepozorní a málo predvídaví, konajú impulzívne a často nevedia posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitli, preto aj malá chvíľka nepozornosti môže viesť k tragédii," vyzdvihla.

Pri tragickej nehode v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Hovorkyňa zároveň dodala, že netreba zabúdať na to, že dni sa predlžujú a v uliciach je stále viac detí. "Venujte sa plne vedeniu vozidla, sledujte situáciu v cestnej premávke a rešpektujte jej pravidlá, buďte ostražití," apelovala na vodičov. Zároveň sa však polícia obracia aj na rodičov. "Naučte  vaše dieťa správne prechádzať cez cestu, venujte im pár minút na to, aby ste si s nimi pohovorili o nástrahách na cestách," uzavrela Ivanová.

 

Viac o téme: NehodaDieťaSmrťDrahňov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu