Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Nešťastie v škole v Spišskej Novej Vsi: Gabriela (13) postrelil spolužiak

Policajné autá pred budovou Základnej školy Zdenka Nejedlého na sídlisku Mier, kde došlo k nehode a zraneniu žiaka siedmeho ročníka pri manipulácii so strelnou zbraňou. Zobraziť galériu (4)
Policajné autá pred budovou Základnej školy Zdenka Nejedlého na sídlisku Mier, kde došlo k nehode a zraneniu žiaka siedmeho ročníka pri manipulácii so strelnou zbraňou. (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Desivá správa zo Spišskej Novej Vsi. Na jednej zo základných škôl došlo v stredu k nešťastiu, ktoré sa odohralo počas streleckého krúžku. Po tom, čo jeden zo spolužiakov postrelil 13-ročného Gabriela, skončil maloletý v nemocnici s vážnym poranením hlavy. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Prvotné informácie nepribližovali, akým spôsobom sa jeden zo žiakov základnej školy dostal k zbrani. Napokon sa ukázalo, že k nešťastiu došlo na streleckom krúžku. Riaditeľ školy potvrdil, že nešlo o cielenú streľbu.

Zranenie hlavy

Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková spočiatku informovala o tom, že po tom, čo jeden chlapec vystrelil na svojho spolužiaka zo strelnej zbrane, museli maloletého pacienta so zranením hlavy previezť po prvotnom ošetrení do miestnej nemocnice. Udalosť sa odohrala tesne pred obedom. Malo ísť o žiakov siedmeho ročníka základnej školy. 

Nešťastie sa odohralo počas streleckého krúžku.
Zobraziť galériu (4)
Nešťastie sa odohralo počas streleckého krúžku.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Incident na streleckom krúžku

Košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová neskôr upresnila, že k úrazu došlo na streleckom krúžku. "Rozsah zranení v tejto chvíli nie je známy, poškodená osoba je však mimo ohrozenia života. Príslušníci Policajného zboru vec na mieste dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony," uviedla hovorkyňa. Dodala, že polícia zároveň v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. "Bližšie informácie o prípade poskytneme hneď, ako to situácia dovolí," uzavrela Ivanová.

K zraneniu došlo na Základnej škole Zdenka Nejedlého na sídlisku Mier.
Zobraziť galériu (4)
K zraneniu došlo na Základnej škole Zdenka Nejedlého na sídlisku Mier.  (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Chlapca stabilizovali

Podľa vyjadrenia Jany Fedákovej zo skupiny Svet zdravia je pacient v stabilizovanom stave. "Pri prevzatí lekárskym tímom spišskonovoveskej nemocnice bol pri vedomí. Momentálne čaká na letecký prevoz na vyššie pracovisko do Košíc s cieľom operácie," uviedla Fedáková. Dodala, že ide o 13-ročného pacienta a strelné poranenie hlavy mu údajne spôsobil výstrel zo vzduchovej pištole.

Prípadom sa už zaoberá polícia.
Zobraziť galériu (4)
Prípadom sa už zaoberá polícia.  (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Leteckí záchranári previezli chlapca v popoludňajších hodinách na detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Medicínsky riaditeľ nemocnice Igor Jenčo potvrdil, že pacient je momentálne na umelej pľúcnej ventilácii a v najbližších hodinách ho čaká neurochirurgický zákrok. 

Vyjadrenie riaditeľa školy

Prvotné informácie nešpecifikovali, čo presne sa udialo, že k incidentu došlo na streleckom krúžku, a teda zbraň nedoniesol do školy žiak. Riaditeľ Miroslav Nováček však neskôr ubezpečil, že "v škole nedošlo k žiadnej cielenej streľbe."

Riaditeľ školy Miroslav Nováček.
Zobraziť galériu (4)
Riaditeľ školy Miroslav Nováček.  (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

"Na vyučovacej hodine športovej prípravy zameranej na športovú streľbu došlo k úrazu žiaka. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," objasnil na oficiálnej stránke mesta. Na opakované telefonáty krátko po udalosti však nereagoval.

Polícia na Facebooku pred 15. hodinou taktiež doplnila, že našťastie nešlo o prípad, aký poznáme zo zahraničných správ. Príčinou udalosti bola neodborná manipulácia so vzduchovkou.

Viac o téme: Základná školaStreľbaSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu