Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nahlásené bomby na súdoch v Košiciach: NAKA už zadržala a obvinila podozrivých

NAKA zasahovala pri nahlásených bombách.
NAKA zasahovala pri nahlásených bombách. (Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Policajti NAKA od rána zasahujú v Košiciach, ide o prípady nahlásených bômb na súdoch. Počas akcie zadržali jednu osobu, vykonali tri domové prehliadky a dve prehliadky nebytových priestorov. Päť osôb je obvinených zo šírenia poplašnej správy.

Ako informovala polícia na sociálnej sieti, v priebehu rokov 2017 a 2018 neznámy páchateľ viackrát nahlásil bombu na košických súdoch a v jednom prípade na súde v Prešove. Zneužil na to tiesňovú linku 112 a číslo 158. Na miesto vždy vyrazili všetky záchranné zložky, hrozba sa nikdy nepotvrdila.

Dnes vyšetrovateľ NAKA obvinil Maximiliána M., Václava P., Ivana Č., Ľudovíta B. a Róberta Č. z pokračovacieho zločinu šírenie poplašnej správy, spáchaného formou spolupáchateľstva. Policajti zadržali JUDr. Mgr. Václava P., na ktorého vyšetrovateľ spracuje podnet na väzbu. Maximilián M. je vo výkone väzby v inej trestnej veci, u ďalších obvinených dôvody väzby neboli zistené. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Viac o téme: BombaPoplachSúdyNahlásenieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu