Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Starostu Vyšného Mirošova zadržala NAKA, putuje do väzby: Problémy so zákonom nemá prvýkrát

BANSKÁ BYSTRICA - Elitná polícia zverejnila v stredu video z jednej z akcií, ktoré boli zamerané na dokumentovanie daňovej trestnej činnosti v rozsahu 1,7 milióna eur. Zásahy sa uskutočnili vo viacerých lokalitách stredného a východného Slovenska. Medzi nimi bola aj obec Vyšný Mirošov, kde zadržali neslávne známeho starostu Michala Petraníka.

Portál televízie Markíza tvnoviny.sk v piatok informoval, že starosta poputuje do väzby. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Príslušníci národnej jednotky finančnej polície Prezídia Policajného zboru ho zadržali v stredu v skorých ranných hodinách. Zasahovali u neho doma ale aj na miestnom úrade.

Petraník mal problémy so zákonom už v minulosti. Ako priblížil spomínaný portál, štyri roky čelí súdnemu procesu v prípade spreneverenia peňazí. Z obecných účtov mal už od roku 2001 robiť podozrivé finančné transakcie vo výške 65-tisíc eur. Hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach informovala, že voči starostovi sa vedú dve trestné konania súčasne a to pre zločin porušovania ochrany stromov a krov a tiež pre zločin zneužívania právomocí verejného činiteľa. 

Klop, klop, za dverami NAKA: Elitná polícia zverejnila VIDEO z akcie, takto prekvapujú zločincov

NAKA vykonávala domové prehliadky

Elitná polícia zasahovala v stredu v Banskej Bystrici, Krupine, Košiciach a okolí a v už spomínanom Vyšnom Mirošove. "Podstatou realizovanej akcie je zaistenie osôb a vecí dôležitých pre účely vedeného trestného konania," uvádzala polícia na sociálnej sieti. V rámci akcie zadržali dve osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu