Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Mladík šiel z Anglicka do Belgicka, colníci ho zadržali na diaľnici D1!

Afričan bol zadržaný na colníkmi na diaľnici D1. Zobraziť galériu (2)
Afričan bol zadržaný na colníkmi na diaľnici D1. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA – Mladý Afričan bez dokladov totožnosti bol českými colníkmi zadržaný na diaľnici D1 po tom, čo sa nebezpečne pohyboval medzi vozidlami. Privolaným policajtom povedal, že ide z Belgicka do Anglicka. Ich hovorkyňa priblížila, že v súčasnosti sa nachádza v zariadení pre zaistenie cudzincov v obci Balková.

Afričan bol spozorovaný hliadkou stredočeských colníkov v rámci ich bežnej kontrolnej činnosti v stredu 16. januára o pol deviatej ráno na diaľnici D1. „Stalo sa tak v blízkosti Divišova na 41. kilometri diaľnice D1 v smere na Prahu,“ priblížila Colná správa ČR na svojom facebookovom účte s tým, že muž tadiaľ prechádzal bez dokladov, ktoré by preukázali jeho totožnosť. Colníkom tvrdil, že je etiópskej národnosti a teraz ide z Belgicka do Anglicka. Zadržaná osoba bola odovzdaná privolanej policajnej hliadke.

Afričan bol zadržaný na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Ako uvádza portál iDnes.cz jediný preukaz, ktorý mal pri sebe, bola kartička jednej z belgických organizácií. Tá však neslúžila k identifikácii. Colníkom povedal, že na diaľnicu prišiel vlakom a že je na ceste do Británie.

Afričan bol zadržaný na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

„Išlo o Etiópčana ročník 1999. V súčasnej dobe je umiestnený v zariadení pre zaistenie cudzincov v obci Balková,“ uviedla stedočeská policajná hovorkyňa Martina Fejfarová. Dodala, že tu zotrvá po dobu takzvaného dublinského konania, na ktorého konci bude vrátený do krajiny, v ktorej naposledy žiadal o azyl. V tomto prípade to bude podľa Fejfarovej Nemecko. 

Viac o téme: PrahaD1Colníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu