Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V prípade smrti Filipínca Henryho (†36) bude ďalší súd: Obvinený Juraj je stíhaný väzobne

Pojednávanie s Jurajom H. obvineným zo zabitia Filipínca bude v pondelok. Zobraziť galériu (4)
Pojednávanie s Jurajom H. obvineným zo zabitia Filipínca bude v pondelok. (Zdroj: FB/Henry John, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na Okresnom súde (OS) Bratislava I by sa malo v pondelok (28. 1.) pojednávať v prípade zabitia Filipínca Henryho Acordu. Juraj H., ktorý je v tomto prípade obvinený zo zabitia, je momentálne stíhaný väzobne.

"V predmetnej trestnej veci s obžalovaným J. H. vytýčil Okresný súd Bratislava I termín hlavného pojednávania na pondelok 28. januára 2019," povedal hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

V prípade smrti Filipínca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Koncom decembra rozhodol KS v Bratislave na základe sťažnosti prokurátorky o zrušení uznesenia OS a zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Okresný súd totiž predtým 19. decembra rozhodol o jeho prepustení po podaní obžaloby zo zločinu zabitia. Obhajca a obvinený sa vzdali práva podať sťažnosť. Tú však ihneď podala prokurátorka Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave.

Na snímke je Juraj H.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke je Juraj H.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal 26. mája minulého roka nadránom napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Filipínec následkom zranení podľahol. Polícia obvinila útočníka zo zabitia. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I ho pôvodne zobral do tzv. preventívnej väzby. Dôvodom boli obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti.​

Viac o téme: ObvinenýPojednávanieSúd Henry AcordVražda Filipínca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu