Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Českom otriasol brutálny prípad: VIDEO Lupiči bez váhania popravili pumpárku Janu (†58), stačil jeden výstrel

Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice malo tragický koniec. Zobraziť galériu (3)
Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice malo tragický koniec. (Zdroj: Reprofoto/youtube:Policie ČR)

NELAHOZEVES - Bolo pol tretej ráno, prvá adventná nedeľa. Na čerpacej stanici v českej obci Nelahozeves mala službu 58-ročná Jana, ktorá bývala len trinásť minút od svojej práce. Domov sa však už nevrátila. Jej červená Fabia zostala zaparkovaná pri benzínke. Okolie preto tušilo, že obeťou krutej popravy sa stala práve ona. Jediným výstrelom ju zabil lupič, ktorý na pumpu doslova vbehol, nasledovaný svojim kumpánom. Cenou za ľudský život boli peniaze a cigarety.

Česká polícia zverejnila video z desivého prípadu. K tomu, aby vypátrali dvojicu mužov, im totiž môže pomôcť aj verejnosť. 

Na zázname je viditeľné, že muž, ktorý mal v ruke zbraň, ani na minútu nezaváhal a ihneď po príchode vystrelil. Neskôr znovu natiahol zbraň, či však strieľal druhýkrát a čo presne sa odohrávalo potom, nateraz nie je známe."Pri prepadnutí obsluha, žena vo veku 58 rokov, utrpela smrteľné zranenie, ktorému na mieste podľahla," potvrdila polícia. Všetko sa odohralo v priebehu pár desiatok sekúnd. 

VIDEO Prepad benzínky v Šuranoch: Zlodej mieril priamo na bezbrannú pracovníčku

Polícia uviedla, že s ohľadom na to, že k lúpežnému prepadnutiu došlo v nočnej dobe, keď je na odľahlej komunikácii a v jej blízkom okolí minimálny pohyb osôb, sa kriminalisti rozhodli obrátiť na verejnosť. Žiadajú, aby prípadní svedkovia neváhali a ozvali sa prostredníctvom linky 158. "Vzhľadom na to, že v súčasnej dobe stále prebieha dokumentovanie tejto udalosti a vyšetrovanie je na začiatku, nie je v túto chvíľu možné poskytnúť bližšie informácie," dodali zástupcovia českej polície na webe.

Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/youtube:Policie ČR)

Podľa českého portálu Blesk Jana pracovala na pumpe šesť rokov."Je to strašné nešťastie. Mala deti a už aj vnúčatká. Jej manžel je z toho zdrvený," povedala pre český portál rodinná známa. V malebnej obci ju mali všetci radi. "Bola večne usmiata, dobre naladená. Ľudia sa aj kvôli nej pristavovali na tejto pumpe. Vždy rozdávala úsmevy a vedela potešiť," priznala susedka. 

Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/youtube:Policie ČR)

Okolie do poslednej chvíle dúfalo, že muži odetí v čiernom s kuklami na hlavách nezabili práve Janu. "Bola tam zaparkovaná jej červená Fabia. Mala to trinásť minút od domu," dodal smutne jeden z miestnych. Všetci teda tušili, že ich najhoršia predstava sa zrejme naplní.

"V danej veci kriminalisti začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala polícia. Páchateľom hrozí 15 až 20 rokov za mrežami. Môžu však obdržať aj výnimočný trest.

Viac o téme: SmrťLúpežPumpárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu