Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Začal sa proces roka v prípade vraždy bossa podsvetia Miroslava Sýkoru: FOTO Toto sú obvinení

Pokračovalo pojednávanie s obžalovanými vo veci vraždy údajného mafiánskeho bossa Miroslava Sýkoru. Zobraziť galériu (3)
Pokračovalo pojednávanie s obžalovanými vo veci vraždy údajného mafiánskeho bossa Miroslava Sýkoru. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I z dôvodu neprítomnosti svedkov prerušil utorkové hlavné pojednávanie v prípade vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru spred viac ako 20 rokov. Pokračovať bude o 13.00 h, keď má Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) eskortovať na pojednávanie svedka Martina Biháriho, ktorý je vo väzbe v Banskej Bystrici.

Na utorkové ranné pojednávanie sa do Justičného paláca v Bratislave nedostavil ani jeden zo šiestich predvolaných svedkov. Dvom svedkyniam súd udelil poriadkovú pokutu vo výške 300 eur, keďže si prevzali predvolanie, a napriek tomu sa bez udania dôvodu na pojednávanie nedostavili.

Počas pojednávania sa obvinený Ľuboš F. ospravedlnil z nasledujúcich pojednávaní v utorok popoludní a v stredu (14.11.) ráno. Uviedol, že má záujem svoje dôkazy v prípade predložiť až po výpovedi jedného zo svedkov, aby nedošlo k prípadnej manipulácii.

Pokračovalo pojednávanie s obžalovanými
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Minulý rok na súde v tejto veci vypovedal tiež Mikuláš Černák, bývalý bos banskobystrického podsvetia. Vo svojej výpovedi usvedčil troch z pätice obžalovaných – Ľuboša F., Richarda B. a Milana M. Podľa Černákových slov mali Sýkoru zastreliť členovia vlastnej skupiny na čele s dnes nebohým Petrom Križanovičom, alias Duranom. Urobiť tak mali po roztržke týkajúcej sa nerozdelenia zisku z lúpeže v nitrianskej pobočke VÚB banky z januára 1996.

Černák na súde opísal, ako za ním po Sýkorovej vražde prišiel do Banskej Bystrice Duran v sprievode Richarda B., Milana M. a ďalších mužov, aby mu oznámili, že sa postarali o likvidáciu Sýkoru a preberajú jeho zločineckú skupinu. Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., prezývaného Kofola, Milana M. a Ľuboša F., ktorý je považovaný za šéfa nitrianskeho podsvetia.

Pokračovalo pojednávanie s obžalovanými
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Sýkoru mali zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

Viac o téme: PojednávanieMiroslav Sýkora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu