Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovák na smrť dobil dve ženy: S beštiou sa v Česku nemaznali, 35 rokov natvrdo

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. (Zdroj: PZ SR)

PRAHA – Odsúdili ho na 35 rokov. Slovenský bezdomovec Ľubomír Polák (33) sa u našich západných susedov dostal do povedomia v najhoršom možnom svetle. Dve ženy podľa obžaloby usmrtil krutým spôsobom. Kopal ich, mlátil do hlavy a hrudníka, niekoľkokrát im polámal rebrá. Vinu však odmieta.

Medzi rokmi 2015 a 2017 postupne ubil dve ženy. Za smrť prvej pôjde za mreže na 14 rokov, za vraždu druhej mu súd vymeral 21 rokov. Pražský súd potvrdil trest 3. októbra. Slovák bude po prepustení na slobodu vyhostený z krajiny. Informoval o tom portál blesk.cz a viaceré české médiá.

VIDEO Zákazníčka si vypýtala vodu: Brutálna reakcia, bitka so zamestnankyňou, prsia von

Dôvodom bol rozchod

V prípade prvej ženy sa nepreukázalo, že zranenia boli priamou príčinou jej smrti. Preto Polák čelil obžalobe z ťažkého ublíženia na zdraví s následkom smrti. Obeť skonala v januári 2016. Lekárske posudky priblížili, že sa u nej v dôsledku zranení a dlhodobej choroby rozvinul aj zápal pľúc.

Druhú ženu napadol v auguste minulého roka. Hádka vypukla po tom, ako mu jeho družka oznámila, že chce ukončiť ich vzťah. Štátni zástupcovia priblížili, že bezdomovec ju začal mlátiť do hlavy, stúpal jej na hrudník a dusil ju. Skonala následkom úrazového šoku. Obžaloba uviedla, že musela umierať v obrovských mukách. Mala vnútorné krvácanie  a polámané rebrá. Muža preto odsúdili za vraždu.

Tak hrozné to nebolo, zaznelo na súde

Ľubomír Polák sa na súde bránil. Vinu odmietol. Podľa jeho slov boli ženy pod vplyvom alkoholu. Preto zakopli alebo spadli zo schodov. Nechceli vraj ani lekársku pomoc. „Tak hrozné to nebolo,“ povedala na súde jeho obhajkyňa, podľa ktorej sú tresty neprimerane vysoké. Ako dodala, nebolo podľa nej preukázané, že skutky spáchal práve jej klient.

Mestom otriaslo brutálne vraždenie: FOTO Otec (24) zmárnil tri dcérky, priateľku aj jej matku

„Bolo úplne jasné, že poškodená bola dobitá, o tom, že bola dobitá obžalovaným, tiež nie sú žiadne pochybnosti,“ uviedla sudkyňa Pavla Augustinová. To, že Polák bil ženy dlhšiu dobu, podľa nej dokazujú aj svedecké výpovede. Prvú pomoc vraj nezavolal zámerne. V prípade druhej ženy taktiež sudkyňa nevidela dôvod na pochybnosti. Uviedla, že družku nechal umierať v bolestiach. On zatiaľ chodil za známymi a popíjal.

Mal utopiť známeho

V roku 2015 mal Slovák vo Vltave utopiť svojho známeho, manžela prvej zo zabitých žien. V spise sa uvádza, že chcel ženu získať pre seba. Život s ním sa jej však napokon vypomstil. Súd v tomto prípade nenazbieral dostatok dôkazov na to, aby Polákovi zločin preukázal.

Viac o téme: BezdomovecVraždySlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu