Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dvaja mŕtvi za dva dni: Pod kolesami vlaku zahynula vojačka (†21) aj neznámy muž (†42)

Mladé dievča podľa polície sedelo na koľajniciach. Zobraziť galériu (3)
Mladé dievča podľa polície sedelo na koľajniciach. (Zdroj: Facebook A.Č./KR PZ v Žiline)

PREŠOV/ TOPOĽČANY - Slovenskom otriasli za posledné dni až dve hrozivé tragédie. Len 21-ročná Andrea, ktorá pôsobila ako vojačka, si podľa polície začiatkom týždňa sadla na koľajnice, rušňovodič už zrážke nedokázal zabrániť. V utorok krátko po piatej hodine ráno utrpel fatálne poranenia aj 42-ročný muž.

Samovražda alebo nešťastná náhoda? Len 21-ročná vojačka Andrea z obce Stará voda podľahla zraneniam, ktoré utrpela po zrážke s vlakom. Ako informovala polícia, 60-ročný rušňovodič napriek snahe zrážke nedokázal zabrániť, keďže mladá žena sedela na koľajnici. Keď začal brzdiť, bolo už neskoro. Smutná udalosť sa odohrala v úseku Prešov mesto - Veľký Šariš. 

Hrozivý večer v Prešove: Tragická nehoda, vlak zrazil a usmrtil mladú ženu

"Okamžite použil rýchločinné brzdenie aj so zvukovým výstražným znamením, ale pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť. Na miesto  privolaný obhliadajúci konštatoval smrť na následky devastačných poranení nezlučiteľných so životom, bez známok násilia, či cudzieho zavinenia," priblížila prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Rušňovodič sa po tragédii podrobil dychovej skúške, výsledok bol negatívny. Polícia však začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Život mala pred sebou

Mladá žena, ktorej život vyhasol v pondelok vo večerných hodinách, pôsobila ako profesionálna vojačka. "Môžeme potvrdiť, že išlo o príslušníčku Ozbrojených síl SR Andreu Č. S ohľadom na pozostalých nebudeme k danej veci poskytovať bližšie informácie. Týmto vyslovujeme rodine a blízkym úprimnú sústrasť," vyjadrila sa Danka Capáková, hovorkyňa Ministerstva obrany SR. Čo presne sa v osudný deň stalo, zostáva zatiaľ záhadou.

Andrea (†21) bola príslušníčka Ozbrojených síl SR.
Zobraziť galériu (3)
Andrea (†21) bola príslušníčka Ozbrojených síl SR.  (Zdroj: Facebook/ A.Č.)

Okolnosti vyšetrujú

K ďalšej smrteľnej tragédii došlo skoro ráno v úseku Chrabrany - Topoľčany. "K zrazeniu osoby došlo  dnes ráno, krátko po piatej hodine na Dopravnej ulici v Topoľčanoch. Podľa vyjadrenia znalca z odboru zdravotníctva 42-ročný muž utrpel  zranenia nezlúčiteľné so životom," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

"Lekár konštatoval smrť," doplnila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Okolnosti, aj miera zavinenia nešťastia sú zatiaľ predmetom vyšetrovania. 

Viac o téme: VlakSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu