Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Razia proti neonacistom! FOTO Tieto tri "zlatíčka" skončili v cele: Spevák, politik a asistent

Razia v ružomberskej kancelárii strany ĽSNS. Zobraziť galériu (7)
Razia v ružomberskej kancelárii strany ĽSNS. (Zdroj: TASR, YouTube, FB)

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK - Polícia včera informovala o sérii razií NAKA na západnom a strednom Slovensku, prehľadala niekoľko domov a iných priestorov. Celkovo zadržali šesť obvinených osôb. Policajná razia prebehla včera aj v priestoroch jednej z okresných kancelárií strany Ľudová strana Naše Slovensko. Medzi obvinenými je šéf Slovenskej pospolitosti, spevák a poslanecký asistent ĽSNS.

Členovia strany ĽSNS informovali o razii aj na svojej okresnej stránke na sociálnej sieti Facebook. Razia prebehla v priestoroch kancelárie ĽSNS v Ružomberku. V prípade podľa nich figuruje prokurátor Tomáš Honz, ktorý sa inicioval v procese s Milanom Mazurekom. Medzi obvinenými aj líder Slovenskej pospolitosti Jakub Škrabák. Ministerstvo vnútra ju eviduje ako extrémistickú skupinu, ktorá sa netají radikálnymi názormi. 

Jakub Škrabák
Zobraziť galériu (7)
Jakub Škrabák  (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Ďalším obvineným je údajne aj predseda Kotlebovej mládežníckej organizácie Ľudová mládež a zároveň poslanecký asistent Michal Buchta a spevák Jaroslav Pagáč, známy pod prezývkou Reborn, ktorý vystupoval na celoslovenskom sneme Kotlebovej strany či na proteste proti Európskej únii.

Michal Buchta
Zobraziť galériu (7)
Michal Buchta  (Zdroj: YouTube)

Jaroslav Pagáč
Zobraziť galériu (7)
Jaroslav Pagáč  (Zdroj: YouTube)

Detaily zatiaľ nie sú známe

Polícia však v súčasnosti nemôže uviesť žiadne bližšie detaily o razii či obvineniach. "V súčasnosti môžeme len uviesť, že dňa 10.5.2018 (včera) vykonali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru na území západného a stredného Slovenska akciu," uviedol v stanovisku pre Topky hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

Razia v ružomberskej kancelárii
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/ĽSNS - okres Žilina)

Policajti v rámci akcie zadržali 6 obvinených osôb a vykonali 7 domových prehliadok a 12 prehliadok iných priestorov. "Vzhľadom na naďalej prebiehajúce úkony nie je momentálne možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie," dodal Wäldl. Akciu polícia vykonala v súvislosti s vyšetrovaním a dokumentovaním trestných činov extrémizmu (výroba a rozširovanie extrémistických materiálov).

Vo veci sme oslovili aj podpredsedu ĽSNS Milana Uhríka.

Razia v ružomberskej kancelárii
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/ĽSNS - okres Žilina)

Viac o téme: Policajná raziaĽudová strana Naše Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu