Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podvodník si pripravil na dôchodkyňu (68) scenár: Spôsobil jej škodu 2600 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

ČILIŽSKÁ RADVAŇ - Dunajskostredskí policajti pracujú na objasnení zločinu podvodu na 68-ročnej žene z obce Čiližská Radvaň v okrese Dunajská Streda, ktorú cez pevnú linku kontaktovala neznáma osoba a počas rozhovoru v maďarčine jej oznámila, že jej syn mal mať dopravnú nehodu a mal byť prevezený na ošetrenie do dunajskostredskej nemocnice.

Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová, zároveň jej cez telefón osoba tlmočila slová syna, ktorému mala okrem hygienických potrieb zabaliť do nemocnice aj peniaze na liečbu. "Ženu osoba upozornila, aby nikomu nič nehovorila, lebo si to jej syn neželá. Pevná linka jej opäť zazvonila na druhý deň v skorých ranných hodinách a vzápätí ju po dohode čakal pripravený taxík. Ten ju odviezol na dohodnuté miesto, na železničnú stanicu v maďarskom meste Győr. Neznámy muž od nej navyše žiadal ďalších 300 eur na odvoz havarovaného auta," povedala Linkešová s tým, že žena mu odovzdala celkom 2600 eur v hotovosti.

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu. "Operatívne informácie k prípadu doviedli policajtov k 45-ročnému občanovi Maďarska, ktorého na druhý deň po skutku zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v týchto chvíľach vykonáva s osobou procesné úkony," dodala s tým, že v zmysle zákona hrozí za zločin podvodu uvedeným spôsobom trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom pripomína najmä starším občanom, aby sa nedali nalákať. Okradnutý človek neraz prichádza nielen o celoživotné úspory, ale aj o pocit bezpečia vo vlastnom dome. "Starším občanom odporúčame, aby si informácie u príbuzných najskôr overili. Ak má ktokoľvek podozrenie, že môže ísť o podvodníkov, neotvárajte a ihneď kontaktuje políciu na čísle 158," poznamenala.

Trestná činnosť na senioroch je páchaná s vedomím, že ide o starších ľudí, o generáciu, ktorá je bezbranná pre svoju dôverčivosť, dobrosrdečnosť, ochotu pomôcť a v neposlednom rade ide o osoby nie zriedka aj so zhoršeným zdravotným stavom a vyšším vekom. Všetky potrebné informácie je možné nájsť na webe Ministerstva vnútra SR.

Viac o téme: PodvodDôchodkyňaČiližská Radvaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu