Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pátranie po väzňovi, ktorý ušiel z väznice v Lepoldove, stále pokračuje

(Zdroj: Foto: polícia)

TRNAVA – Pátranie po väzňovi na úteku Ľubomírovi Behanovi naďalej pokračuje nielen v najbližších okresoch okolo leopoldovskej väznice.

"Do pátracej akcie sú od štvrtka zapojení policajti z celého Slovenska a schengenského priestoru. Počas noci polícia naďalej preverovala všetky informácie získané po operatívnej línii a reagovali sme aj na všetky podnety od občanov. Touto cestou ďakujeme občanom za ich pomoc a pokiaľ majú pre nás akúkoľvek informáciu, polícia ju preverí. Pátracia akcia bude pokračovať aj počas dnešného dňa na vytypovaných miestach,“ informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Keďže Behan bol odsúdený za lúpež, čo je násilný trestný čin, polícia upozorňuje na to, že pri kontakte s ľuďmi nemusí mať zábrany. Ľudia by preto mali k nemu pristupovať s maximálnou opatrnosťou a každý kontakt by mali oznámiť policajtom.

Behan podľa Adriána Baláža z generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže utiekol vo štvrtok ráno počas prác na oprave strelnice mimo stráženej časti leopoldovskej väznice. Vo výkone trestu bol pre trestný čin lúpeže, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. Väčšinu z uloženého trestu mal ešte pred sebou.

Viac o téme: PátranieĽubomír Behan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu