Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bankomatová mafia opäť úraduje? Gang lúpil priamo pred políciou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SLÁDKOVIČOVO – Typický rukopis! Postup lúpeže, ktorí používali členovia tzv. bankomatovej mafie, si zrejme osvojil ďalší gang. Nočný prepad, ktorý sa odohral pred supermarketom v Sládkovičove, bol totiž podozrivo podobný tým, ktorými bola obávaná mafia známa. Vyhliadnutý bankomat úplne rozobrali a vybielili do poslednej bankovky!Informovala o tom Tv JOJ.

Neznámi páchatelia úradovali v utorok okolo pol štvrtej ráno v Sládkovičove pred miestnym supermarketom. Bankomat vytrhli zrejme pomocou auta, ako to robievala aj spomínaná mafia. Zariadenie následne rozobrali na niekoľko častí a povyberali zatiaľ nezistené množstvo peňazí.

Nebojácni zlodeji mali nočný prepad zrejme detailne premyslený. Neodradil ich totiž ani fakt, že bankomat sa nachádza priamo oproti sídlu polície. Gang dokonca počas hlučnej akcie nezobudil ani nikoho z blízko bývajúcich obyvateľov. Na šťastie zlodejov v konkrétnom bankomate nebol farbiaci balíček a nepoškodené peniaze si tak môžu užívať do sýtosti, kým neskončia v rukách polície.

Tá už prípad prešetruje, no bližšie informácie zatiaľ neposkytla. „Vyšetrovanie v tomto prípade vedie Úrad boja proti organizovanej kriminalite odbor Západ. Policajti aj v tejto chvíli vykonávajú na mieste neodkladné a neopakovateľné úkony. Hneď, ako to bude možné, poskytneme k prípadu viac informácií,“ povedala pre Topky hovorkyňa polície Denisa Baloghová.

Je možné, že ide o tú istú skupinku, ktorá sa pred pár dňami pokúšala vybieliť bankomat v Rišňovciach. Počas prepadu ich však vtedy niekto vyrušil a akciu museli odložiť. Rukopis, ktorý po sebe v Rišňovciach aj v Sládkovičove zanechali, je podozrivo podobný tomu, ktorý bol typický pre tzv. bankomatovú mafiu. Tá na Slovensku úradovala pred dvoma rokmi a má na svedomí desiatky vylúpených bankomatov. Polícia vtedy obvinila päť jej členov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu