Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zosnulá herečka z Nemocnice: Bola to rakovina... Nikto netušil, že sa vrátila!

Hana Maciuchová Zobraziť galériu (3)
Hana Maciuchová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Včera večer sa rozšírila správa o smrti herečky Hany Maciuchovej. Mnohým slovenským divákom môže byť známa zo seriálu Nemocnice na kraji města. Umelkyňa už od jesene bojovala s rakovinou, ktorá sa vrátila po niekoľkých rokoch. To nikto okrem jej najbližšej rodiny o tom netušil.

Hana Maciuchová podľa informácií českých médií opäť bojovala s rakovinou. Prvýkrát ju choroba zasiahla v roku 2017. „Mala som nádor v prsníku ako pred rokmi maminka, ktorá nad chorobou zvíťazila,” povedala vtedy herečka médiám. 

Hana Maciuchová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Galéria: Hana Maciuchová

Tentoraz sa však rozhodla mlčať. O jej chorobe nevedel nikto, iba naozaj tí najbližší. Podľa najnovších zistení udrela rakovina opäť v októbri. No keď Maciuchová v novembri dovŕšila 75 rokov, ani slovkom ju nespomenula. Vyjadrila sa len k tomu, že žiadna oslava sa nekonala. „Som ohrozený druh, z toho všetko vychádza. nechápem, že niektorí spoluobčania covid podceňujú,” uviedla vtedy pre Blesk. 

No keďže ona sama vedela, že nad zákernou chorobou nemusí vyhrať, vzdala sa divadla. Pred dvomi mesiacmi oznámila, že s herectvom definitívne končí. „Bolo to pre mňa veľmi ťažké. Hanka mi povedala, že už nebude hrať, že s ňou už nemôžem počítať,” povedal pre Aha! riaditeľ Divadla Ungelt Milan Hein. Ten ani netušil, že herečka sa s ním vtedy vlastne navždy rozlúčila. 

Hana Maciuchová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Nova)

Viac o téme: Hana Maciuchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu