Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dcéra vo väzení za vraždu, ktorú vraj nespáchala: Matt Damon sa pokúsi nájsť pravdu

Matt Damon Zobraziť galériu (9)
Matt Damon (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

LOS ANGELES - Americký herec Matt Damon sa predstaví vo filme Stillwater. O réžiu sa postará Tom McCarthy. Na scenári spolupracovali Noé Debré, Thomas Bidegain a 53-ročný McCarthy.

Dej sa zameriava na Billa Bakera v podaní 48-ročného Damona, ktorý vycestuje do Marseille, kde väznia jeho dcéru za vraždu, ktorú však údajne nespáchala. Počas snahy oslobodiť svoje dieťa sa stretne s miestnou ženou a jej dcérou a objavuje zmysel spolupatričnosti vo svete. Na produkcii sa podieľajú Anonymous Content, Participant Media, Liza Chasin, Jonathan King a McCarthy. Výkonnými producentmi sú Jeff Skoll a Mari Jo Winkler-Ioffreda.

Matthew Paige Damon sa preslávili vďaka filmu Dobrý Will Hunting (1997), pre ktorý s Benom Affleckom napísali Oscarom ocenený scenár a sami si v ňom zahrali. Damon si za stvárnenie matematického génia Willa Huntinga tiež vyslúžil nominácie na Oscara i Zlatý glóbus.

Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Zachráňte vojaka Ryana (1998), Talentovaný pán Ripley (1999), Kliatba bratov Grimmovcov (2005), Invictus (2009), Zelená zóna (2010), Správcovia osudu (2011), Kúpili sme ZOO (2011), Elysium (2013), Liberace (2013), Marťan (2015), Veľký čínsky múr (2016) či krimi komédie Dannyho jedenástka (2001) a jej pokračovaní. Známy je aj zo série o agentovi Jasonovi Bournovi.

Viac o téme: Matt DamonStillwater
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu