Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známy spevák je von z väzenia: Zaplatil kauciu a už si užíva slobodu

Takto opúšťal väzenie po zaplatení kaucie. Zobraziť galériu (3)
Takto opúšťal väzenie po zaplatení kaucie. (Zdroj: SITA/Ashlee Rezin/Chicago Sun-Times via AP)

CHICAGO - Amerického speváka R. Kellyho, obvineného z pohlavného zneužívania štyroch žien, prepustili v pondelok po zaplatení časti kaucie z väzby. Informovali o tom agentúry AFP a AP. Päťdesiatdvaročný Kelly sa krátko predtým vyhlásil na súde v Chicagu prostredníctvom svojho právnika za nevinného vo všetkých desiatich bodoch obžaloby.

R. Kellyho v piatok obžalovali zo sexuálneho zneužívania štyroch žien, z ktorých tri boli v tom čase neplnoleté. K týmto činom malo podľa prokuratúry dôjsť v rokoch 1998-2010.  Reper sa po vydaní zatykača sám prihlásil na policajnej stanici v Chicagu. Sudca okresu Cook County v americkom štáte Illinois stanovil na sobotňajšom pojednávaní kauciu na jeho prepustenie vo výške milión dolárov, z ktorej musel hudobník zaplatiť desať percent, čo v pondelok aj urobil. Požadovanú čiastku však zložila 47-ročná z Romeoville, ktorá sa podľa novín Chicago Tribune označila za Kellyho "priateľku".

R. Kelly, vlastným menom Robert Sylvester Kelly, patrí k najpredávanejším popovým spevákom v Spojených štátoch. Medzi jeho hity patria skladby Ignition, I Believe I Can Fly či Bump N' Grind. Okrem toho je aj skladateľom a producentom, pričom v minulosti trikrát získal cenu Grammy. V roku 2002 Kellyho obvinili z účasti na nakrúcaní detskej pornografie, v roku 2008 ho však oslobodili spod všetkých 14 bodov obžaloby. V januári však televízna stanica Lifetime odvysielala seriál, v ktorom niekoľko žien obvinilo speváka z toho, že mal sex s dievčatami mladšími ako 16 rokov. Ďalší svedkovia tvrdili, že k ženám sa správal ako k sexuálnym otrokyniam.

Viac o téme: SlobodaPrepustenieZneužívanieKauciaR.Kelly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu