Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Oskarový režisér McQueen prekvapil priaznivcov: Chce skúsiť niečo úplne nové

Steve McQueen Zobraziť galériu (4)
Steve McQueen (Zdroj: SITA/Joel C Ryan/Invision/AP)

LONDÝN - Anglický filmár Steve McQueen by rád režíroval muzikál. Štyridsaťdeväťročný rodák z Londýna to uviedol v televíznom programe The Andrew Marr Show.

"Chcem spraviť muzikál. Chcem sa spraviť šťastným. Svet je teraz taký temný, neistý a nejasný, a mám pocit, že chcem byť šťastný a spraviť šťastnými nás všetkých," vyjadril sa režisér, ktorého najnovší film Vdovy začnú premietať v slovenských kinách od 29. novembra.

Steven Rodney McQueen debutoval v roku 1993 krátkometrážnou snímkou Bear, v ktorej stvárnil aj jednu z dvoch postáv. Nasledovalo viacero ďalších krátkych filmov ako napríklad Five Easy Pieces (1995), Exodus (1996), Deadpan (1997) či Gravesend (2007). Jeho celovečerným debutom bola dráma Hlad (2008) v hlavnej úlohe s Michaelom Fassbenderom. Ten si zahral aj v ďalších dvoch McQueenových celovečerných filmoch - Hanba (2011) a 12 rokov otrokom (2013). Druhá menovaná snímka získala Oscara pre najlepší film, ktorého dostal aj McQueen ako jeden z producentov. Filmár má okrem toho na konte napríklad aj dve ceny BAFTA, Zlatú kameru z MFF Cannes, dve Európske filmové ceny, dve Independent Spirit Awards a množstvo ďalších ocenení z filmových festivalov a od kritikov.

Viac o téme: Steve McQueen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu