Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herec Ján Koleník myslí na BUDÚCNOSŤ: Takto podporil LGBTI+ komunitu!

Herec Ján Koleník Zobraziť galériu (11)
Herec Ján Koleník (Zdroj: Falcon)

BRATISLAVA - Je idolom mnohých žien, ale aj mužov. Reč je o slovenskom hercovi Jánovi Koleníkovi (42), ktorého takisto nenechala chladným tragická udalosť, ktorá sa odohrala v Teplárni na Zámockej ulici, kde prišli o život dvaja mladí chlapci kvôli svojej orientácii. Aj vplyvom tohto nešťastia sa vytvorila petícia na podporenie zákona o partnerskom spolužití osôb rovnakého pohlavia. Na lepšiu budúcnosť myslí aj tento sexsymbol. Takto podporil LGBTI+ komunitu.

Smrť mladíkov z LGBTI+ komunity Juraj (†27) a Matúš (†23), ktorí sa stali obeťami len pre svoju sexuálnu orientáciu a presvedčenie, sa dotkla aj známych tvárí zo šoubiznisu. A herec Ján Koleník taktiež ukázal, že nemá srdce z kameňa. 

Pred pár dňami zverejnil na svojej sociálnej sieti azda ten najkrajší výjav dúhy, ktorý je symbolom práve pre LGBTI+ komunitu. O tom, že sa ho ohavný incident z 12. októbra naozaj dotkol a nenechal ho chladným, svedčí aj fakt, že pridal veľmi výstižné a trefné hashtagy: "nezabudneme" či "láska je silnejšia ako nenávisť".  To však nie je všetko.

Ján Koleník podporil LGBTI komunitu
Zobraziť galériu (11)
Ján Koleník podporil LGBTI komunitu  (Zdroj: Instagram J.K.)

Pod vplyvom teroristického útoku, ktorý sa odohral v Teplárni na Zámockej ulici, vznikla petícia na podporu zákona o partnerskom spolužití, ktorú za 24 hodín podpísalo vyše 30 000 ľudí. A zdá sa, že na lepšiu budúcnosť, či už pre svojich priateľov a známych, ktorí sú inak orientovaní, myslí aj slovenský lámač nielen ženských sŕdc, herec Ján Koleník. Včera prezdieľal na svojom instagramovom profile príspevok so spomínanou petíciou.

Ján Koleník podporil LGBTI komunitu
Zobraziť galériu (11)
Ján Koleník podporil LGBTI komunitu  (Zdroj: Instagram J.K.)

Aj takýmto spôsobom poukázal, že mu nie je ľahostajné, čo sa deje a urobil tak krok k lepšej budúcnosti pre tých, ktorým boli doteraz upierané práva a báli sa povedať, čo cítia a prejaviť svoju lásku k rovnakému pohlaviu.

Viac o téme: Ján Koleník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu