Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mrazivá zhoda náhod: Takejto SMRTI sa Meky (†69) bál... Zabilo mu to mamu!

Mama Mira Žbirku podľahla rovnakej diagnóze. Zobraziť galériu (5)
Mama Mira Žbirku podľahla rovnakej diagnóze. (Zdroj: TASR/Facebook MZ)

PRAHA - V stredu podvečer Slovensko zasiahla správa o náhlom úmrtí legendárneho slovenského speváka Mira Žbirku (†69). Jeho manželka Katarína prezradila, že hudobník podľahol opakovanému zápalu pľúc. A práve pred touto chorobou mal Meky obrovský rešpekt. Pred 19 rokmi totiž tejto diagnóze podľahla aj jeho mama!


Šokujúca správa: Spevák Meky Žbirka (†69) zomrel!


Keď pred mesiacom Miro Žbirka informoval svojich fanúšikov, že leží v nemocnici, nikomu ani v najhoršom sne nenapadlo, že by už o pár týždňov nemal byť medzi nami. Vtedy sa totiž vyjadroval tak, že ho len dostihol nejaký zákerný bacil a on skončil na infúziách. Sám si však vážnosť situácie zrejme uvedomoval - priaznivcov totiž prosil, aby mu posielali energiu. 

Galéria: Meky Žbirka

No tá zjavne na jeho náročný boj so zákernou chorobou nestačila. O mesiac sa totiž na jeho Facebooku objavila tá najmrazivejšia správa - spevák zomrel: „Správy o mojej smrti sú "PRAVDIVÉ", to by povedal Meky, keby žil.“ Jeho manželka Katarína prezradila, že spevák po piatich rokoch opäť bojoval s ťažkým zápalom pľúc a práve tejto chorobe aj podľahol. 

Pred mesiacom Mira Žbirku náhle hospitalizovali.
Zobraziť galériu (5)
Pred mesiacom Mira Žbirku náhle hospitalizovali.  (Zdroj: Facebook MZ)

Prvýkrát zápalu pľúc čelil v roku 2017. A už vtedy priznal, že má z tejto choroby veľké obavy. V roku 2002 jej totiž podľahla aj jeho mama Ruth. „Na zápal pľúc sa dá zomrieť. Stalo sa to mojej mame,“ priznal v komentároch pod príspevkom. Tento rok si Meky pripomínal 19. výročie maminej smrti... A včera sa za ňou pobral už aj on sám po prehratom boji s rovnakou chorobou. Česť jeho pamiatke!

Mama Mira Žbirku, Ruth, bola Angličanka. Zomrela v roku 2002 na zápal pľúc.
Zobraziť galériu (5)
Mama Mira Žbirku, Ruth, bola Angličanka. Zomrela v roku 2002 na zápal pľúc.  (Zdroj: Facebook MZ)

Viac o téme: Miro Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu