Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Poslanec Herák čelí škandálu so zneužívaním: Známy slovenský gay v šoku… Obťažovanie dievčat?!

Nevie, čo si myslieť! Zobraziť galériu (4)
Nevie, čo si myslieť!

BRATISLAVA - Koncom mája sa začala pod Jánom Herákom triasť stolička. Na verejnosť sa totiž dostali informácie, podľa ktorých je obvinený zo zneužívania maloletej osoby. A hoci všetky obvinenia odmieta, polícia ho už dokonca vyšetruje za ďalší podobný prípad, ktorý sa mal v minulosti odohrať...

Bývalý člen poslaneckého klubu OĽANO v stredu 9. mája oznámil, že sa v súvislosti s týmto škandálom vzdáva svojho poslaneckého mandátu. „Nevzdávam sa mandátu preto, aby ma médiá tlačili, že som sa k niečomu priznal,” povedal s tým, že má čisté svedomie a vedia o tom aj riaditelia centier pre deti a rodiny. „Nikdy by som si nedovolil ani jedno dieťa sexuálne zneužiť,” vyhlásil.

Poslancov sme sa v parlamente pýtali, ako reagujú na Herákovo pozastavenie členstva v OĽaNO kvôli obvineniu zo zneužívania (Zdroj: Topky/Maarty)

Herák ďalej uviedol, že sa na jeho osobu zosypalo množstvo krivých obvinení. Zopakoval, že je bývalým odchovancom detského domova a takmer 16 rokov organizuje detské letné tábory, ktorých sa zúčastnilo viac ako 10.000 detí z celého Slovenska. „Ak by som niečo spáchal, nemal by som dostatočnú dôveru u mnohých riaditeľov,” doplnil.

Ján Herák sa po škandáloch s obťažovaním vzdal poslaneckého mandátu.
Zobraziť galériu (4)
Ján Herák sa po škandáloch s obťažovaním vzdal poslaneckého mandátu.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Po obvinení zo zneužitia totiž polícia začala opäť vyšetrovať aj starší prípad ešte z roku 2018, kedy čelil trestnému stíhaniu zo sexuálneho zneužitia 16-ročného dievčaťa. Spomínaná udalosť sa mala stať na vianočnom tábore. Dievča malo dokonca popísať, ako ju čerstvý ne-poslanec a vtedy len vedúci tábora údajne vyzliekol a mal s ňou sex.

Podľa portálu tvnoviny.sk sa na polícii už prihlásilo aj tretie dievča, ktoré údajne Herák obťažoval v čase, keď mala len 14 rokov. Na mnohých akciách, ktoré kedysi Herák pre deti organizoval, vystupoval aj spevák a bývalý superstarista Jakub Petraník. Ten zostal po medializovaných informáciách v šoku. 

Jakub Petraník sa vyjadril k Herákovej kauze.
Zobraziť galériu (4)
Jakub Petraník sa vyjadril k Herákovej kauze.  (Zdroj: Instagram J.P.)

Muzikant, ktorý sa otvorene hlási k homosexuálnej orientácii, si totiž vraj vždy myslel, že dnes už bývalý poslanec "kope za rovnaký tím". „Neviem, či je to pravda, ale neverím v náhody. Pre Jana som bol niekoľkokrát vystupovať pre deti v domovoch. A popravde, vždy som si myslel, že je skôr na chlapov. Bol z môjho pohľadu vždy taký jemný,” uviedol Petraník v príspevku na svojom Facebooku.

„Mal som taký subjektívny pocit z jeho celkového vyžarovania,” vysvetlil svoje slová pre Topky.sk. Zároveň však dodáva, že nevie pochopiť, prečo by vôbec niečo podobné robil, nehovoriac o tom, ak mal ambície v pôsobiť v politike.  „Ak by to náhodou pravda bola, tak nerozumiem, v akom vesmíre by človek, ktorý si je vedomý, že toto páchal, tak sa rozhodne ísť do verejného života s tým, že sa to neprevalí...,” krúti hlavou muzikant, ktorého najnovšie obvinenia úplne zaskočili...

Viac o téme: ObťažovanieJakub PetraníkJán Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu