Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandál na Bratislavských módnych dňoch: XL modelky v šoku... Brutálne ich ponížili!

Moletky na na zostrihu prehliadky neobjavili. Zobraziť galériu (8)
Moletky na na zostrihu prehliadky neobjavili. (Zdroj: Vlado Anjel )

BRATISLAVA - Fanúšikovia módy zostali v obrovskom šoku. 14. a 15. apríla sa totiž po dlhom čakaní konečne odvysielala jarná edícia prestížnych Bratislavských módnych dní. Mnohí sa tešili na to, že na móle sa konečne ukážu aj moletné modelky, ktoré si počas propagovania tohto eventu získali obrovskú podporu verejnosti. Namiesto toho sa však dočkali akurát tak sklamania a neverili vlastným očiam...

Návrhárka Andrea Koreňová už dlhšie obdobie avizovala, že na mólo BMD povolala aj dámy, ktoré sa pýšia kyprejšími krivkami a napriek tomu, že nenosia najmenšie konfekčné veľkosti, sú nádherné a trendy modely dokážu odprezentovať rovnako na úrovni ako ich štíhlejšie kolegyne. Dizajnérka sa nechala inšpirovať svetovým trendom - XL modelky na svojich prehliadkach hrdo prezentujú aj tie najluxusnejšie zahraničné značky. 

Pozrite sa na náš rozhovor s jednou zo spomínaných modeliek počas nakrúcania Bratislavských módnych dní: 

Bratislavské módne dni ovládli moletky: Slováci, zobuďte sa! (Zdroj: Vlado Anjel)

Galéria: Tieto modelky vystrihli zo záznamu Bratislavských módnych dní
Lenže po tom, čo tieto slečny absolvovali celodenný nácvik, sa výsledok akosi nedostavil. Z finálneho zostrihu prehliadky ich totiž vystrihli – po kuse poctivo odvedenej práce celého tímu Sicily Style sa na obraz nedostali rovno štyri modelky a jeden model. Tŕňom v oku organizátorov vraj boli influencerky Michaela "Mikela" Gubranová a Beáta Rusnáková, ktorá je verejnosti známa aj z markizáckej Farmy.

A to ani zďaleka nie je všetko. Kvôli týmto dámam sa v zázname neobjavili ani herečka Kristína Mečková, spevák David Key a Natália Belanská. Po móle totiž prechádzali v spoločnosti vyššie spomínaných "problémových" dám. Po tom, čo si dizajnérka Andrea Koreňová a jej modelky v zostrihu všimli, že na móle niekoľko modelov chýba, nezostali ticho. A na hlavu organizátorov Bratislavských módnych dní na čele s Máriou Rehákovou sa zvalila obrovská vlnka kritiky. 

Bea Rusnáková ani David Key sa do finálneho zostrihu nedostali.
Zobraziť galériu (8)
Bea Rusnáková ani David Key sa do finálneho zostrihu nedostali.  (Zdroj: Vlado Anjel )

Do záznamu sa nedostala ani influencerka Michaela Gubranová, herečka a speváčka Kristína Mečko a Natália Belanská
Zobraziť galériu (8)
Do záznamu sa nedostala ani influencerka Michaela Gubranová, herečka a speváčka Kristína Mečko a Natália Belanská  (Zdroj: Vlado Anjel )

Verejnosť sa do nich obula kvôli diskriminácii a šikane. Do karát im však nehrá to, že po minulé roky sa na móle BMD odprezentovalo rovno niekoľko kolekcií, ktoré boli orientované na moletnejšie dámy - a tie ich aj predvádzali. Ženy kyprejších tvarov na mólo prvýkrát v roku 2014 doviedla Monika Vontszemu, pričom dámy väčších konfekčných veľkostí na prehliadke propagovali ešte niekoľkokrát. Je teda prekvapujúce, že by tentokrát organizátor z prehliadky niekoho len tak vystrihol kvôli oblejším tvarom.

Návrhárku Andreu Koreňovú navyše na celej veci mrzí práve skutočnosť, že nejde iba o pár minút pred kamerou. Za nimi totiž stálo neskutočné množstvo práce, nadšenia a úsilia. Niet sa teda čo čudovať, že zostala nepríjemne prekvapená a smutná. 

„Na Bratislavské módne dni sa teším každú sezónu. Vážim si túto organizáciu a ľudí, ktorí pracujú pod vedením pani riaditeľky. Naša kolekcia bola oslava ženskosti a ja cítim veľký smútok, pretože mi vystrihli v priamom prenose 3 plnšie ženy. To, že mi vystrihli s nimi 5 modelov šiat, by som aj prežila. Mňa však mrzí to, že som s dôverou zavolala plus size modelky, ktoré sa tešili, chystali, aktívne zdieľali kampaň BMD,” vysvetlila pre Topky.sk Andrea známa pod značkou Sicily Style. 

Módna Návrhárka Andrea Koreňová v zázname prišla o 5 svojich modelov
Zobraziť galériu (8)
Módna Návrhárka Andrea Koreňová v zázname prišla o 5 svojich modelov  (Zdroj: Vlado Anjel )

Hoci boli niektoré jej modelky plnšie, neboli vulgárne ani nevkusné, o čom svedčili aj nadšené reakcie tých, ktorí mali možnosť vidieť fotografie z prehliadky a tešili sa z ich odvahy a silného odkazu pre ženskú dušu. Strih dámam sadol, boli zahalené a veľmi vkusné. Nikdy by mi nenapadlo, že toto bude problém, keďže napríklad Dolce&Gabbana, Oskar de La Renta a ďalší svetoznámi dizajnéri, majú bežne plus size modelky na catwalk s XS babami. A nikto sa nad tým nikdy nepozastavil. Taktiež majú napríklad aj modelky s Downovým syndrómom a ľudia im tlieskajú,” krúti hlavou návrhárka. 

Škandál na Bratislavských módnych
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Vlado Anjel )

Beáta Rusnáková
Zobraziť galériu (8)
Beáta Rusnáková  (Zdroj: Vlado Anjel )

BMD mali doteraz perfektnú reputáciu, na plnšie ženy sa nikdy nedívali krivým pohľadom a práve preto by ju ani nenapadlo, že jej dievčatá na móle nebudú vítané. Veľmi ma mrzí situácia, ktorá nastala. Týmto vzdávam hold týmto ženám, ktoré v deň vysielania plakali so mnou. Vzdávam úctu ženám každého druhu, pretože telesná krása je nepodstatná. Pokiaľ je krásne vnútro, jeho krása ide na povrch, a práve to robí ženu nádhernou a dáva jej očiam iskru. Verím, že táto situácia bude napokon poučením,” myslí si Koreňová, čím možno napokon predsa len pôvodne mienené posolstvo svojej prehliadky naplní.

Organizátori Bratislavských módnych dní k celej veci vyjadrenie neposkytli.

Pre Topky.sk sa však vyjadrili aj spomínané plus size modelky, ich vyjadrenia vám prinesieme už čoskoro.

 

Viac o téme: Bratislavské módne dni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu